Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
11°C
6°C
JUTRI
9°C
5°C

Razpisi in izzivi NVO v občini Dobrova-Polhov Gradec

Organizator: Stičišče Središče - ZAVOD NEFIKS
Vstopnina: Vstop prost
Spletni dogodek

Stičišče Središče bo v vseh 25 občinah Osrednjeslovenske regije izvedlo spletno delavnico Razpisi in izzivi NVO v občini. Namen delavnic je društva, zasebne zavode in fundacije v posamezni občini seznaniti s priložnostmi za financiranje ter jim ponuditi odprt prostor za pogovor o prednostih in slabostih občinskih razpisov ter drugih izzivih organizacij, ki delujejo v občini.


14. januarja, 18.00–19.30, bo potekala delavnica za nevladne organizacije s sedežem v občini Dobrova-Polhov Gradec.

Zakaj le za te? Ker bo del delavnice namenjen tudi razpravi o izzivih v občini, zato želimo, da so prisotne lokalne organizacije.


➤  PRIJAVA

 

Program delavnice:
1. del:

  • O razpisih: evropski, nacionalni in občinski razpisi ter drugi viri – kateri so na voljo, kje jih najti, kako oceniti ustreznost razpisa za svojo NVO
  • O prijavah na razpise: uspešne in neuspešne prijave – kaj jih loči, kako zasnovati dobro, uspešno projektno prijavo

2. del:

  • Razprava o razpisih: prednosti/slabosti občinskih razpisov in priporočila za občino, katere vire poleg občinskih NVO že črpajo, za katere imajo podporo (LAS svetovalci, občinski svetovalci ipd.) in katere bi si želeli, pa bi rabili pomoč.
  • Razprava o izzivih v občini: kaj poleg sredstev še manka NVO v občinam, kaj bi se dalo spremeniti s povezovanjem NVO, s predlogom Občini za izboljšave ipd.


Izvajalka delavnice, Darja Sekula Krstič, ima večletne izkušnje v nevladnem sektorju, tako s povezovanjem organizacij in sodelovanjem z drugimi ključnimi deležniki, kot pridobivanjem sredstev, pisanjem in vodenjem projektov ter svetovanjem organizacijam pri tem.


➤  PRIJAVA

 

Delavnica bo interaktivna, preko spleta boste s svojimi vprašanji in mnenji sodelovali tudi vi.

➞ Namenjena je članom in sodelavcem društev in zasebnih zavodov, ki delujejo v občini Dobrova-Polhov Gradec.
➞ Delavnica bo trajala predvidoma 90 minut, izvedena pa bo preko spletnega orodja ZOOM.


***

Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019-2023.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi