Logo MojaObčina.si

Dobrova-Polhov Gradec

DANES
2°C
-3°C
JUTRI
2°C
-6°C

Mednarodni muzejski dan v Muzeju pošte in telekomunikacij

3255
Vabimo vas, da Mednarodni muzejski dan preživite v naši družbi. Pester program smo pripravili v Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu in Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri.

V Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu smo za vas pripravili:

 • ob 15.00  voden ogled muzejskih zbirk
  Predstavili vam bomo muzejsko pot Dotakni se!, razstavo (Tele)komunikacije nekoč, danes, jutri!, stalni zbirki Zgodovina pošte in Zgodovina telekomunikacij, Krajevni muzej in zgodovino Polhograjske graščine.
 • ob 18.00 odprtje razstave »ZGODBE IZ POŠTNE TORBE, Zgodovina poštne službe na Polhograjskem«
  Vabimo vas na odprtje razstave, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Zgodovinskim krožkom OŠ Polhov Gradec.
  Na pobudo Muzeja pošte in telekomunikacij v šolskem letu 2016/17 skupaj z učenci Zgodovinskega krožka na osnovni šoli Polhov Gradec raziskujemo poštno zgodovino na Polhograjskem. Pod mentorstvom kustosinje Muzeja pošte in telekomunikacij Ajde Kozjek in učitelja zgodovine in geografije Simona Purgerja so učenci pripravili vprašanja in posneli intervjuje z nekdanjimi poštnimi uslužbenci ter krajani o njihovih spominih na poštno dejavnost.  Pri raziskovanju smo odkrili številne  skrivnosti iz preteklosti. Še posebej dragoceno je bilo medgeneracijsko sodelovanje učencev 6., 7. in 8. razreda ter starejših krajanov, ki so z njimi delili svoje spomine. Na razstavi bomo s pomočjo starih razglednic, dokumentov in drugega gradiva, ki so nam ga za potrebe razstave posodili krajani, predstavili zgodovino prvih poštnih uradov v Polhovem Gradcu, Črnem Vrhu, Šentjoštu in Dobrovi pri Ljubljani.
  Da bi temo in pripravljanje razstave čim bolj približali mladim raziskovalcem, so učenci za razstavo pripravili posebno poštno igro, s katero skozi slike in hudomušne naloge spoznavajo svoje kraje in zgodovino poštne dejavnosti. Učenci so tako soustvarjali razstavo in se za nekaj časa spremenili v male kustose.  Razstava bo na ogled do 5. 11. 2017.
 •  V Tehniškem muzeju Slovenije v  Bistri se nam pridružite:

  • ob 13.00 na vodenem ogledu Slovenskega lovskega muzeja in zbirke protokolarnih vozil, večina povezanih z jugoslovanskim predsednikom Titom. V okviru letošnje teme "Muzeji in spregledana preteklost: Nepovedano v muzejih" vam želimo predstaviti obe zbirki, ki v javnosti vzbujata različna občutja. Za voden ogled ob 13.00 so obvezne predhodne prijave na: programi@tms.si, 01 750 66 72.
  • ob 16.00 na vodenem ogledu nove stalne razstave o zgodovini Bistre za družine in odrasle
   Predstavili bomo, kako je iz kartuzijanskega samostana nastal današnji muzej

   

Na ta dan bo za posameznike in družine vstop brezplačen.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij