Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Pomen sodelovanja v Programu Svit

Smo v mesecu marcu, ki je mednarodni mesec boja proti raku na debelem črevesu in danki. V tem mesecu želimo na Območni enoti Celje Nacionalnega inštituta za javno zdravje še posebej izpostaviti delovanje dokazano uspešnega presejalnega Programa Svit, ki že 11 let učinkovito prispeva k preprečevanju in zgodnjemu odkrivanju raka na debelem črevesu in danki. Program je namenjen moškim in ženskam, ki so stari od 50 do 74 let. Zdravstveni strokovnjaki že vrsto let sporočamo, da se je vsakemu prejemniku vabila Svit smiselno odzvati in opraviti predlagane preventivne postopke. Pomembno je redno sodelovanje, na vsaki dve leti, za vse, ki prejmejo vabilo. Možnosti vključevanja v program so ostale enako dostopne tudi v obdobju epidemioloških razmer.

Da bi Program Svit še bolj približali ljudem in jih spodbudili k redni udeležbi, v sodelovanju s Simbiozo organiziramo tudi brezplačno spletno delavnico z naslovom:


Pomen sodelovanja v Programu Svit, ki bo v četrtek 25. marca 2021, ob 11. uri.


Na delavnici bo predstavljen pomen in način kako sodelovati v Programu Svit. Svojo izkušnjo z rakom na debelem črevesu in danki bo predstavil ambasador Programa Svit Samo Podgornik. Udeleženci bodo lahko zastavili tudi svoja vprašanja.


Na dogodek je potrebna predhodna prijava na spodnji povezavi:


https://simbioza.eu/blog/dogodki/miselne-igre-10

Več pa si lahko preberete v gradivu spodaj.

Oglejte si tudi