Logo MojaObčina.si

Dobje

DANES
5°C
2°C
JUTRI
6°C
1°C
421

VABILO

 

SPOT Svetovanje Savinjska vabi na spletni seminar z naslovom:

 

»Okoliščine, ki lahko privedejo do vračila državnih pomoči po PKP 1-9«.  

 

Seminar bo izveden v sredo, 24. novembra 2021, z začetkom ob 9. uri.

 

V zadnjem letu in pol je bilo sprejetih devet interventnih zakonov. Vsak izmed njih določa, katere pogoje morajo prejemniki državne pomoči izpolniti, da jim le-te ne bo potrebno vrniti. To so okoliščine povezane s presežno državno močjo, premajhnim upadom prihodov, nekaterimi kršitvami delovnopravne zakonodaje, zaradi izplačila nagrad in dela plače za poslovno uspešnost poslovodstvu ipd. Preverili bomo, do kdaj morajo zavezanci prejeto državno pomoč vrniti in kako je s tekom zakonskih zamudnih obresti.

Vsebina seminarja:

        pregled okoliščin, ki lahko povzročijo vračanje državne pomoči po posameznih institutih (temeljni dohodek, oprostitev plačila prispevkov, oprostitev plačila PIZ, krizni dodatek, čakanje na delo, delo s skrajšanim delovnim časom, subvencija minimalne plače, višja sila, karantena, ipd.);

        nezadosten upad prihodkov;

        izplačilo dobička in nagrad poslovodstvu;

        odpoved pogodbe o zaposlitvi  iz poslovnega razloga;

        likvidacije družbe po ZGD-1;

        kršitve delovnopravne zakonodaje;

        pridobitev presežne državne pomoči;

        podjetje v težavah.

 

Spletni seminar je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem, trajal bo dve pedagoški uri in je za udeležence brezplačen. Organizira ga Razvojna agencija Sotla, SPOT Svetovanje Savinjska, v sodelovanju z OOZ Šmarje pri Jelšah in OOZ Šentjur.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi