Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Dirka po Sloveniji je pred vrati

26. mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji je pred vrati. Odvijala se bo med 19. in 23. junijem in tudi letos bo razveselila obiskovalce in prebivalce naše regije.

Med stalnimi destinacijami, kjer poteka dirka, je tudi občina Laško. Naj spomnimo, da je bilo Laško lani tista destinacija, ki je še posebej izstopala. Laško je namreč prejelo nagrado za izvirno promocijo. Ob dirki je Slovenijo spoznavalo več milijonov televizijskih gledalcev in uporabnikov družbenih omrežij.Tudi letošnja dirka, zaradi izredno uspešne lanske izvedbe, zdaj uvrščena celo v višjo kategorijo HC (Hors Class), bo znova trajala pet dni, na trasi, dolgi nekaj več kot 814 kilometrov pa se bo pomerilo 18 ekip. Na startu 26. dirke Po Sloveniji, ki že tretje leto poteka pod prepoznavnim sloganom Fight for Green / Boj za zeleno, pričakujejo več kot 125 kolesarjev.Celotno dirko bo prenašal Eurosport in sicer v več kot 120 državah sveta, neposredni prenos pa bo zagotovila tudi Televizija Slovenija.Laško bo tudi letos nadaljevalo z izvirno promocijo, ko se bodo vanjo vključili ponovno otroci iz OŠ Primoža Trubarja Laško, ko bodo ob trasi pripravili živi napis #myLaško.

V času dirke bodite pozorni na zapore cest, saj bo v času dirke prihajalo do popolnih in delno kratkotrajnih zapor v prometu. Kolesarska karavana bo šla skozi Rimske Toplice že prvi dan, in sicer ob 14. uri, medtem ko bodo kolesarji v Laškem predvidoma ob 14.09. Drugi dan dirke, 20. junija, pa se bodo kolesarji spuščali s Celjske Koče, tako da bodo ponovno obiskali laško občino, in sicer bo zapora ceste od 14.45 do 15.15.

  OBVESTILO O ZAPORAH 19. IN 20. JUNIJ 2019

Oglejte si tudi