Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Poziv za usposabljanje lokalnih vodnikov - LAS Bogastvo podeželja

LAS Bogastvo podeželja razpisuje razpis za prijave na usposabljanje za lokalnega turističnega vodnika na območju občin Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Trnovska vas in Destrnik…..

Komu je usposabljanje namenjeno:

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki se želijo izobraziti in pridobiti dodatna znanja iz naslova poznavanja lokalnega okolja. Na usposabljane se lahko vključijo tudi lokalni ponudniki, ki si želijo bolj celostno in profesionalno predstaviti okolje v katerem delujejo in svoje delo. Usposabljanje je primerno tudi za lokalne vodnike, ki želijo obnoviti že pridobljeno znanje, ali ga razširiti po območju LAS.

Kratek načrt usposabljanja:

- naloga za opis kraja ali vasi, naravne in kulturne znamenitosti, kulinarika in prireditve. Glede na število kandidatov, bomo pripravili zadostno število vsebin.

- V mesecu januarju in februarju bomo izvedli teoretični del. Zadevo bomo izvajali kombinirano, teoretični del on line, praktičnega v živo. V prvem delu geografija in zgodovina, v drugem delu teorije pa se bomo dotaknili predvsem tehnike vodenja, kodeks turističnih vodnikov, psihologije turistov, komunikacije in osnove turističnega poslovanja.

- Praktični del na terenu.

Vaša participacija na podlagi izpolnjene prijavnice znaša med 20€ in 30 EUR (odvisno od števila prijav), s katero bomo pokrili stroške avtobusnega prevoza za terenski del usposabljanja. Participacija se bo plačala po prvem srečanju.

Termini izvajanja usposabljanja:

Vse delavnice bodo potekale on line.

1. delavnica 23. Januar 2023 - od 17.00 do 20.00 ure

2. delavnica še konec tedna v januarju

3. prvi teden v februarju 2023

4. prvi teden v februarju 2023

5. drugi teden v februarju 2023

6. drugi teden v februarju 2023

Cilji usposabljanja:

- prejeli boste potrdilo o zaključenem usposabljanju z nazivom lokalni turistični vodnik ( v skladu z zakonsko podlago in sprejetimi odloki v posameznih občinah )

- pridobili dodatna znanja in spoznali nove ljudi,

- dobili kompletno gradivo z vsebinami za vodenje in

- imeli možnost dodatnega zaslužka.

V prilogi vam pošiljamo prijavnico (namensko je v wordu, da boste lažje izpolnjevali), katero izpolnjeno vrnete po mailu: ponudniki@las-bogastvopodezeljea.si

Oglejte si tudi