Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Na pomoč v Postojno

V začetku februarja je v Občini Destrnik  žled povzročil ne malo težav. Zraven električnega in telekomunikacijskega mrka je bila večina lokalnih cest zablokiranih z ostanki polomljenih dreves in telekomunikacijskih drogov.

V tem času sta bili na teren poklicani naši operativni ekipi PGD Desenci in PGD Destrnik. Ekipi sta skupaj na območju občine iz cestnih površin odstranili 22 polomljenih dreves in en pretrgan električni vodnik.

 

V tem času je največjo naravno katastrofo v Sloveniji doživela obalno primorska regija na območju Postojne. Zato je regijski poveljnik v torek zvečer v nekaj več kot 2 urah zbral preko 120 gasilcev s 27 vozili, 34 agregati in kar 42 motornimi žagami, ki so naslednji dan zgodaj zjutraj iz Ptuja krenili v Postojno na pomoč. Temu konvoju se je pridružila tudi 4 članska ekipa iz naše gasilske zveze, ki je v Postojno na pomoč odpeljala agregat in dve motorni žagi. Ekipa je sestavljala po 2 gasilca iz vsakega gasilskega društva. Tam so pomagali tamkajšnjim gasilcem pri odstranjevanju padlega drevja, odstranjevanju ledu iz električnih vodnikov in drugih delih. Z agregatom, ki so ga peljali tja, pa so oskrbeli dve gospodinjstvi z električno energijo.

 

Z gasilskim pozdravom, NA POMOČ!

Gasilska Zveza Destrnik

Oglejte si tudi