Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
13°C
JUTRI
26°C
14°C
Oceni objavo

Osrednja prireditev ob praznovanju 25. občinskega praznika Občine Destrnik

20. maja je v občini Destrnik potekala osrednja proslava ob 25. občinskem prazniku, kjer so podelili tudi dve občinski priznanji. Prejemnika sta Ivan Hauptman, predsednik TD Destrnik, in David Fras, poveljnik PGD Destrnik. Poleg občinskih priznanj pa je bilo podeljenih tudi več priznanj županje, ki so jih prejeli predvsem mladi, ki so tekom svojega izobraževanja dosegli lepe uspehe. 

V sklopu občinskega praznika je bilo izvedenih več dogodkov, vendar pa so bile osrednje prireditve prav 20. maja 2023. Že zjutraj je potekal 6. mednarodni šahovski turnir v Volkmerjevem domu kulture, kasneje pa se je županja skupaj z občinskimi svetniki in svetnicami ter občinsko upravo na pokopališču poklonila spominu na zaslužne občane. Na ta dan je potekala tudi prva slavnostna seja občinskega sveta, kjer so občinski svetniki in svetnice dobili embleme. 

Praznovanje občinskega praznika se je zaključilo v telovadnici OŠ Destrnik - Trnovska vas, kjer je potekala osrednja prireditev za vse občane in občanke. Osrednje prireditve pa so se udeležili tudi gostje: župani in županja ter predstavniki sosednjih občin. Na koncu je sledila tudi pogostitev.


(vir: lokalec.si in Facebook - Vlasta Toplak)

Oglejte si tudi