Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Pravljica "O hudobnem zmaju Koronarju"

BESEDA O PRAVLJICI... (pravljica v priponki)
V tem trenutku veliko otrok (a tudi odraslih) doživlja precejšnji stres in negotovost, v zvezi s širjenjem koronavirusa. Z nujnimi ukrepi nima nihče izmed nas izkušnje, situacija se iz dneva v dan spreminja, in vsem nam se je popolnoma spremenil način življenja. Še posebej majhni otroci potrebujejo dnevno rutino, saj jim nudi občutek varnosti in predvidljivosti življenja.
Pravljice pa jim lahko pomagajo, da se lažje sprijaznijo z nenavadnimi in težkimi okoliščinami, jih morebiti začnejo bolje razumeti, hkrati pa v njihovo realnost vnesejo nekaj igrivosti in humorja. Zato sta torej avtorici združili moči in pro bono skupaj napisali to interaktivno zgodbo „O hudobnem zmaju Koronarju in o tem, kako so ga ljudje s skupnimi močmi premagali“.
Vsak otrok se lahko pridruži boju proti zmaju. Kako?

To boste izvedeli na koncu pravljice!
Zmaja Koronarja in Virusarje lahko pogumno pobarvate! 


BESEDA O USTVARJALCIH...
*Pravljico sta si zamislili in v češkem jeziku napisali sestri Alice Čop in Klára Veselská, doma iz Prage na  Češkem. Z odlično idejo je prispevala njuna mamica, Eva Veselská, z drugimi super idejami pa Kajetan Čop, ki je narisal zmaja, katerega si vsak otrok lahko pobarva čisto po svoje! Druge risbe so delo učencev OŠ Miha
Pinter Toledo, podružnice Plešivec in CVIU Velenje, in so nastale pod vodstvom njihovega učitelja likovne vzgoje, Roberta Klančnika. Prevod v slovenski jezik: Alice Čop in Noemi Čop

**Klára Veselská je otroška klinična psihologinja in psihoterapevtka, Alice Čop pa gledališčnica, ki že več kot 20 let piše in ustvarja za otroke.

Oglejte si tudi