Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Javni poziv za podelitev druge nagrade Zlata čebela

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije je objavilo poziv fizičnim, pravnim ali osebam javnega prava za predlaganje kandidata za podelitev nagrade Zlata čebela, ki jo podeljuje Odbor za podelitev nagrade Zlata čebela.

Poziv bo odprt do 15. 3. 2022, nanj pa pričakujemo odziv tako iz Slovenije kot tujine. Tema letošnjega razpisa je ohranjanje čebel in drugih opraševalcev.

S podeljevanjem nagrade Zlata čebela se spodbuja in podpira inovativnost, vrhunskost posameznikov ali pravnih oseb, ki so posebej pomembno prispevali k zaščiti in krepitvi zavedanja o pomenu čebel in drugih opraševalcev na svetovni ravni, hkrati pa tudi spodbuja krepitev aktivnosti, povezanih z delom in izjemnimi dosežki posameznika ali pravnih oseb na prej navedenih področjih. Prejemnika nagrade bo izbral Odbor za podelitev nagrade Zlata čebela, nagrajenec pa bo 20. maja, na svetovni dan čebel iz rok predsednika Republike Slovenije prejel skulpturo in listino Zlata čebela.

Republika Slovenija s podeljevanjem nagrade Zlata čebela promovira svetovni dan čebel ter si obeta prenos znanja in tehnologije ter utrditev v svetu prepoznane Slovenije kot zelene, zdrave, proaktivne in inovativne države. Prejemnik prve zlate čebele v letu 2021, ki jo je podelila Republika Slovenija, je dr. Lucas Alejandro Garibaldi iz Argentine.

Poziv in obrazce za predlaganje kandidata za nagrado najdete spodaj pod menijem obrazci in prijavnice.

Javni poziv nagrade in obrazci za predlaganje kandidata:


Javni poziv Zlata čebela


vir: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (gov.si)

Oglejte si tudi