Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
3°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Uredimo Kantino Vol. 2

Akcija ''Urejanje Kantine'' je namenjena urejanju okolice, manjšim popravilom in začetku samoiniciativnih obnovitvenih del na objektih Kantine ob reki Muri na Srednji Bistrici. Prostor je namenjen prireditvam in druženju v naravi, a podlega vplivom časa. Da bo lahko še vsaj nekaj časa služil svojemu namenu, smo lansko leto začeli urejati njegovo okolico, hkrati pa tudi zunanjost in notranjost objekta. 

Druga tovrstna akcija, ki se je odvijala v soboto, 7. aprila,  je potekala v okviru vseslovenske prostovoljske akcije ''Dan za spremembe - povezujemo skupnost'' pod okriljem Slovenske filantropije. Dogodek je nastal z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k spreminjanju potreb določene skupnosti. Gre za spodbujanje aktivne participacije pri projektih ter razvijanje medsebojnega sodelovanja. Deveta tovrstna vseslovenska akcija nagovorja ljudi, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci, ter se lotijo konkretnih dejanj. 

Tokrat smo že drugič za povrstjo pobudo za sodelovaje v akciji podali člani Društva alternativne mladine Bistrica, nanjo pa so se odzvali tudi člani Brodarskega društva Bistrica. Ponovno smo se lotili prenavljanja Kantine na Srednji Bistrici oz. bolje rečeno, nadaljevalji smo s prenovo, ki smo jo začeli lansko leto. Tokrat smo podrli odsluženo peč v notranjosti prostora Kantine, material pa smo shranili, saj se je porodila ideja za izdelavo manjšega zunanjega kamina. Upamo da nam je uspelo uspešno zadelali vse luknje v stropu, skozi katere zaradi načete strehe ob deževnih dneh zateka po prostoru. Popravili smo še vrata na wc-jih in zamenjali odsluženo pipo. Počistili smo tudi okolico.

Kljub temu, da je v akciji tokrat zaradi službenih obveznosti in bolezni sodelovalo manj članov kot prejšnje leto, smo bili zelo uspešni, saj smo veliko postorili. Delo bomo ob prihodnjih vikendih še nadaljevali, zato se nam lahko vsi tisti, ki niste uspeli priskočiti na pomoč tokrat, pridružite prihodnjič. Dela je še res veliko, obnova pa terja čas in denar, zato bomo hvaležni tudi za vsakršno finančno podporo.

Naj še omenimo, da je tokrat v Sloveniji v akciji sodelovalo 75 krajev z 133 akcijami.

Prostovoljstvo je tisto, ki najbolj bogati, zato postani prostovoljec tudi ti!

Oglejte si tudi