Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
11°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Mazza La Panda drugič zapored osvojila Turnir za Štorkljino gnezdo

Neskončna koruzna in že pokošena pšenična polja so lepa kulisa, ko se na prehodu iz julija v avgust na začetku panonske nižine tradicionalno zgodi pandolo turnir za Štorkljino gnezdo (prehodni pokal) v organizaciji MŠD Prekmurski Pandolaši. Tokrat je turnir potekal v sklopu Bistriškega dneva, velikega vaškega praznika z celodnevnimi kulturnimi in kulinaričnimi aktivnostmi, kar kaže na odličen primer sodelovanja med društvi.
Tekmovanja se je udeležilo 12 ekip, iz vseh treh največjih središč igre pandolo v Sloveniji: Prekmurja, Primorske in Štajerske. Tekmovanja sta se udeležili tudi dve debitantski ženski ekipi. Po pozdravu ekip in besedah dobrodošlice predsednikov Zveze društev igre Pandolo Slovenije, MŠD Prekmurskih pandolašev in PGD Gornja Biatrica, je otvoritveni udarec turnirja pripadel slovenski starosti igre pandolo, Srečku Lazarju iz Hrvatinov.

V tropski vročini so pandolaši morali pokazati dobro mero vzdržljivosti in telesne pripravljenosti, tudi zato ker se je turnir zavlekel v pozne večerne ure. Atraktivne in napete tekme v dveh predtekmovalnih skupinah so se nizale ena za drugo in še enkrat pokazale premoč trenutno najboljših dveh ekip v Sloveniji Mazza La Panda (Koper) in Robe Varie (Piran), ki sta gladko osvojili zmagi v skupinah.

S tem ko je zabava postajala vedno bolj razgreta, je tudi turnir prihajal k vrhuncu. V polfinale se je uspelo prebiti tudi eni štajerski in eni prekmurski ekipi (Žiče Underground in Puranji Čunder), kjer so prekmurci presenetili Robe Varie in se po lanskoletnem 3. mestu, tokrat prebili v veliki finale. Mazza La Panda je bila zato bolj pozorna in ni dovolila presenečenja Štajercem, ki so proti  koncu turnirja prikazali vedno boljše tekme ter v tekmi za 3. mesto presenetili tudi veliki Robe Varie.  Zelo napeto finalno tekmo, kjer smo videli številne mace, izbijanja in obrambe, se je po prvem krogu končala le z nekaj macami razlike, je za dobro uro prekinil močnejši naliv s sodro. Nenačrtovan premor so bolje izkoristili Primorci, ki so bolj zbrano, z dolgimi udarci Damjana Juriča tekmo mirno pripeljali do še ene zmage na prekmurskih tleh. Štorklja bo tako še eno leto prezimila v Kopru.

Razplet turnirja pomeni, da MLP in Robe Varie še vedno sama bijeta boj za osvojitev državnega prvenstva. V boju za končno 3. mesto pa ostaja še nekaj ekip. Čaka nas torej zanimiv razplet prvenstva na zadnjih dveh turnirjih sezone.

Priznanje za Fair Play: Prekmurski pandolaši Juniors

Najučinkovitejši napadalec turnirja: Damjan Jurič, 710 mac

Najučinkovitejši obrambni pandolaš: Aleš Klajžar, 5 uspešnih obramb

Najučinkovitješi izbijalec turnirja: Jaka Vran: 7 izbitih baz

MVP TURNIRJA: Aleš Klajžar 404 mac, 6 izbijanj in 5 obramb


Končna razvrstitev ekip na turnirju:

1. Mazza La Panda (12+1 točk),

2. Puranji Čunder (11+1) ,

3. Žiče Underground (8+1),

4. Robe Varie (7+1),

5. Tramontana (6+1),

6. Prekmurski Pandolaši (5+1),

7. Prejkmurci (4+0),

8. Stara Kortina (3+1),

9. Panda La Mazza (2+1),

10. Društvo alternativne mladine Bistrica (2+0),

11. Prekmurski pandolaši Juniors (1+1),

12. Žjške Garačice (1+1)

Državno prvenstvo po 5. odigranem turnirju (5/7):

1. Robe Varie 58 točk

2. Mazza La Panda   57

3. Panda La Mazza  31

4. Tramontana 27

5. Stara Kortina 22

6. Prekmurski Pandolaši 20

7. Žiče Underground 19

8. G.E.T. 19

9. C.I. Pola 15

10. Puranji Čunder 11

11. Žički Sončki 11

12. Žiče BackUP 8

13. Povoženi paradajzi 8

14. Mimoza 8

15. PP Juniors 7

16. Žjške Garačice 7

17. Prejkmurci 5

18. D.A.M.B.   3

19. Istrski Tovari 3

20. PGD Hrvatini 3

 



Oglejte si tudi