Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
7°C
SOB.
24°C
7°C
Oceni objavo

Breka Fest XI

Člani Društva alternativne mladine Bistrica smo ta vikend organizirali Breka Fest XI, ki je letos potekal v duhu »grinda«. V Kantini pri reki Muri so številčni obiskovalci lahko prisluhnili kar štirinajstim glasbenim skupinam iz celotne Evrope.

 

Velika množica obiskovalcev iz različnih držav se je letos zbrala na idilični lokaciji pri reki Muri, kjer je uživala v pestrem izboru glasbenih skupin. Organizatorji Breka Fest-a, ki se je tokrat odvijal že enajstič po vrsti, smo želeli približati glasbene žanre vsem generacijam, kar nam je nedvomno uspelo, saj je bil naš najmlajši obiskovalec star le 9 let, najstareši pa nekaj čez 60.

Člani Društva alternativne mladine Bistrica (DAMB) smo tokar z velikimi imeni »underground« scene privabili mnoge ljubitelje t.i. breke. Na dvodnevnem festivalu so nastopile skupine: Gutalax iz Češke, Pigs Parlament iz okolice Nove Gorice, Last Hope iz Bulgarije, Bane iz Srbije, NBF iz Češke, KAOZ iz Velenja, MINCING FURY and G. C. o. Q. D. iz Češke, Spineless Fuckers iz Češke, Decage iz Velenja, Cult of the True Light iz Avstrije, Ashine iz Ptuja, Gemišt iz Hrvaške, Glista iz Ljubljane in Smrt iz Prekmurja.

Poleg koncertov smo organizirali tudi ogled glasbenega dokumentarca Slave To The Grind (Kanada, 2018) ter celodnevno ponudbo hrane in pijače.

Festival so pohvalili števini obiskovalci in člani nastopajočih glasbenih skupin. Povpraševanje za nastop na Breka Festu je iz leta v leto večje, prav tako pa narašča tudi število obiskovalcev.

 

Oglejte si tudi