Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

ZAHVALA

Spoštovane občanke in občani,

 

v soboto, 17. avgusta 2019, smo z osrednjo prireditvijo zaključili niz prireditev ob 100-letnici priključitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

V nedeljo, 11. avgusta 2019, smo kolesarili ob branikih slovenstva. Ponosni, z dvignjeno slovensko zastavo in hvaležnostjo smo se spomnili mnogih braniteljev naše domovine. Bilo nas je okrog 120. Na vseh postojankah so nas prijazno sprejeli člani vaških odborov in nas pogostili.

V ponedeljek, 12. avgusta 2019, je bil predstavljen zbornik Spominčice, v katerem so zbrani spomini na lansko regijsko obeležitev državnega praznika združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Ob tej priložnosti smo se zahvalili vsem, ki ste lansko leto sodelovali na tej prireditvi.

Ugledni gostje dr. Andrej Hozjan, prof. Franci Čuš in dr. Stanislav Zver so nam na okrogli mizi, v petek, 16. avgusta 2019, osvetlili pomembna zgodovinska dejstva naših prednikov, zlasti pomen Jožefa Klekla starejšega.

Na osrednji občinski prireditvi, ki je potekala v počastitev 100. letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom nas je obiskal predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor in položil venec pred spomenik Jožefa Klekla starejšega. Predstavljeni so bili tudi spominski kovanci in podeljena priznanja zlatim maturantkam Korneliji Zelko in Lari Copot ter priznanje za izjemne dosežke na glasbenem področju Marku Matajiču ter znanstvenem področju dr. Gabrijeli Horvat. V kulturnem programu so nastopili učenci obeh osnovnih šol in  pevci iz vseh naših društev in skupin ter skupaj zapeli »Slovensko krajino«, ki je odmevala v naših srcih.

Ponosna in zadovoljna sem, da v naši občini znamo in zmoremo tako množično počastiti naše Prekmurje, našo domovino Slovenijo.

Vsem, ki ste s svojim delom, trudom, prispevki in navdušenjem kakorkoli prispevali h krepitvi domoljubja in pripravljali prireditve, se iskreno zahvaljujem. Brez vašega prizadevnega sodelovanja nam ne bi uspelo.

 

Vera Markoja,

županja Občine Črenšovci

Oglejte si tudi