Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

VDC Murska Sobota – sodelovanje z okoljem

VDC Murska Sobota – sodelovanje z okoljem

 

Varstveno delovni center Murska Sobota je regijski javni socialno varstveni zavod. Namenjen je celostni oskrbi odraslih oseb z motnjo v telesnem in duševnem razvoju.

Deluje na štirih lokacijah v Pomurju, v Murski Soboti, Gornji Radgoni, Ljutomeru in Lendavi. Trenutno vključuje 162 uporabnikov v dnevno varstvo, v storitev vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji. Na treh lokacijah (Gornja Radgona, Ljutomer in Lendava) se izvaja tudi institucionalno  varstvo za 37 uporabnikov. Te bivalne enote so namenjene nadomeščanju ali dopolnjevanju funkcije doma ali lastne družine. Uporabnikom tako zagotavljamo osnovno in socialno oskrbo ter zdravstveno nego.

Dejavnost dnevnega varstva je namenjena ohranjanju pridobljenih znanj in delovnih spretnosti, razvijanju novih sposobnosti, pridobivanju socialnih in delovnih navad, razvijanju individualnosti ter vključevanju v skupnost in okolje.

 

Kako lahko sodelujemo?

 

Našim uporabnikom dvigujemo občutek koristnosti z zaposlovanjem  z raznolikimi deli. Izvajamo primerna dela na trgu v smislu kooperacijskega dela, kar pomeni, da za podjetja, organizacije in posameznike opravljamo različna enostavna ročna dela in storitve:

- sestavljanje drobnih predmetov iz plastike, kovine in lesa,

- pakiranje različnih materialov (kovine, plastike, papirja, tekstila),

- urejanje okolice.

 Zaradi napredka industrije je možnosti pridobiti ali obdržati tovrstno delo vedno manj, kljub temu si želimo novih priložnosti za izvajanje kooperacijskih del.

Svoje povpraševanje lahko pošljete na naš naslov ali  nas  pokličete.

   

Že poznate naše izdelke?

 

Pomemben del zaposlitvenega programa predstavlja naš dobro razvit lastni program. Izdelujemo izdelke, ki so zanimivi za trg, ki so uporabni in lepi. V keramičnih, lesnih, tkalskih, šiviljskih in drugih ustvarjalnih delavnicah naši uporabniki pod mentorstvom delovnih inštruktorjev ročno izdelujejo:

-       izdelke iz lesa: gajbice, pladnje, podstavke, krmilnice…

-       izdelke iz gline: posode za enolončnice, krožnike, vrče, kozarce…

-       izdelke iz blaga: nahrbtnike, torbe, copate, odejice, vzglavnike, igrače in druge dekorativne izdelke

-       ročno tkane izdelke: tepihe, pogrinjke, prtičke

-       izdelke iz stekla: krožnike, sklede, nakit

-       papirno galanterijo: voščilnice in darilne vrečke.

  

V procesu izdelave spoznavajo različne tehnike, materiale, se estetsko izražajo, razvijajo občutek odgovornosti, največje zadovoljstvo pa jim je končni izdelek. V vsak naš izdelek je vloženo veliko truda, volje, upanja in hrepenenja.

Izdelki so na voljo v naših trgovinicah po enotah. Prodaja poteka tudi preko osebnega predstavitvenega načina. Pogodbeno sodelujemo z organizacijami, ki so v nas prepoznale zanesljivega in kakovostnega partnerja.

Za vas izdelamo poslovna darila, uporabna darila za različne priložnosti in drobne pozornosti, ki jih boste z veseljem uporabljali ali ponosno podarjali naprej.

Izdelke lahko primerno aranžiramo in opremimo z vašim logotipom ali sporočilom.

 

Sodelovanje in nakup z dobrim namenom

 

Zaslužek od prodaje lastnih izdelkov in storitev gre za denarne nagrade naših uporabnikov in njihove druge aktivnosti. Možnost opravljanja različnih del je za njih nadvse pomembna. Pomeni jim dragocen občutek koristnosti in aktivne vključenosti v družbo ter s tem pomembno izboljšuje njihovo samopodobo.

V VDC-ju bomo še naprej delali dobro za uporabnike. Hkrati si želimo še naprej dobro medsebojno sodelovati s svojci, podjetji, organizacijami, z občinami, društvi in pomurskim prebivalstvom ter s tem prispevati k dobri človeški družbo. Družbi, v kateri se ima vsak človek pravico vključevati, sodelovati in potrjevati.

 

Vabimo vas, da si ogledate našo spletno stran www.vdcms.si in nas še bolje spoznate.

Veseli bomo, če boste vstopili v kontakt z nami, z nami sodelovali, kupili naš izdelek, nas obiskali in preprosto sprejeli.

 

 Zapisala: mag. Silva Bohnec                                                                       Murska Sobota, november 2019

Oglejte si tudi