Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
13°C
5°C
Oceni objavo

10. Dan za spremembe - Ne diskriminaciji!

V soboto, 6. aprila se je odvijal že 10. Dan za spremembe. Velika vseslovenska prostovoljska akcija pod okriljem Slovenske filantropije je ponovno povezala številne akterje po celi Sloveniji, letos z namenom odpravljanja diskriminacije. S sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti! smo tokrat prebivalce občine Črenšovci že tretje leto zapored nagovorili tudi mi.

Člani Društva alternativne mladine Bistrica smo želeli tokrat poudariti, da so diskriminatorna ravnanja nesprejemljiva za 21. stoletje. Kategorije kot so spol, spolna usmerjenost, narodnost, vera, rasa, ter kakršnakoli druga pripadnost ali razlika med ljudmi ne sme biti podlaga za nikakršno razlikovanje. Nenazadnje je slednje vključeno tudi v Splošno deklaracijo človekovih pravic (2. člen) in s tem v Ustavo Republike Slovenije (14. člen).

Z namenom ozaveščanja o nesprejemljivosti diskriminacije, smo v soboto organizirali dogodek z naslovom Ne diskriminaciji. Ob 18:00 smo si v dvorani na Gornji Bistrici ogledali animirani film Persepolis s slovenskimi podnapisi. Po filmu pa smo izvedli debato v smislu okrogle mize na temo diskriminacije. Pogovarjali smo se predsvem o diskriminaciji v Slovenskem prostoru. 


Letos se je v sklopu te akcije po Sloveniji odvilo kar 168 dogodkov v 79 krajih. Na ta dan je bilo aktivnih več kot 550 organizacij in 9000 prostovoljcev in prostovoljk.


Oglejte si tudi