Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
13°C
4°C
Oceni objavo

Zbiranje obrazcev podpore za spremembo zakona o poštnih storitvah

Spoštovane občanke in občani,

obveščamo vas, da so županje in župani občin Spodnjega Podravja na 6. izredni seji kolegija, dne 21. 9. 2020, sprejeli sklep o podpori pobudi volivcev za vložitev predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o poštnih storitvah (ZPSto-2C).

V zadnjem času smo vedno bolj priča, da Pošta Slovenije zaradi racionalizacije poslovanja ukinja poštne poslovalnice na podeželju. Kolegij županov Spodnjega Podravja meni, da je podpora predlagani spremembi zakonodaje korak PROTI zapiranju poštnih poslovalnic, da se omogoči skladnejši regionalni razvoj in da se vsem državljanom zagotovi enak dostop do poštnih storitev.

Zbiranje podpisov se je pričelo z dnem 1. 9. 2020 in se konča z dnem 30. 10. 2020. 

Obrazec podpore (glej prilogo) podpisujete na upravni enoti in krajevnih uradih v času uradnih ur ali z elektronskim podpisom. Izpolnjene in overjene obrazce posredujete na Občino Cirkulane, Cirkulane 58, kjer jih bomo zbrali in pred iztekom roka posredovali sindikatu (Sindikat poštnih delavcev, p. p. 179, 6000 Koper). Za vložitev predloga zakona Državnemu zboru RS je potrebnih najmanj 5.000 podpisov volivk in volivcev.

 

Dokumenti, priloge:

Poziv za spremembo zakonodaje

Pobuda volivcem za vlozitev predloga zakona

Postopek izpolnjevanja obrazcev (1)

OBRAZEC - podpora volivca

Oglejte si tudi