Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
ČET.
11°C
5°C
Oceni objavo

Delavnica za mlade in druženje ob peki palačink

V soboto, 10. septembra 2016 smo v Radioklubu Cirkulane združili dva tradicionalna dogodka peko palačink in pa delavnico za mlade. Začelo se je že zjutraj z domačim jabolčnim zavitkom in kavico. Do desete ure smo se zbrali vsi, ki smo sodelovali pri delavnici. Pri sestavljanju Robotka-avto so nam pomagali mentorji (Toni-S57MAK, Jernej-S59KM) in ostali. Uspeli smo sestaviti štiri robotke-avto na sončne celice.

Okrog dvanajste ure nam je naša gospodarica pripravila odlično kosilo. Kasneje pa smo svoje izdelke seveda tudi preizkusili. Popoldne pa smo se začeli zbirati peki in ljubitelji palačink. Letos smo imeli kar nekaj pekov palačink. To so bili Lizika-S58OE, Toni-S57MAK, Danči-S53PD, Jernej-S59KM, Mitja, Luka in Sonja. Vsi so se zelo izkazali z izvirnimi namazi in oblikami palačink. Največjo palačinko je letos spekel predsednik Radiokluba Toni-S57MAK.


Druženje je trajalo tako dolgo kot smo imeli maso za palačinke, ko pa nam je zmanjkalo mleka za maso smo si spekli kar jajca na oko. Bila so odlična. Imeli smo se lepo. Upam, da se vidimo tudi naslednje leto 

73 de Mateja - S59MG

Oglejte si tudi