Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

S PD Cirkulane na Triglav

Pravijo, da mora vsak pravi Slovenec vsaj enkrat v življenju stopiti na vrh naše najvišje gore, Triglava. Kljub temu, da se ponos do svojega naroda lahko izraža tudi na druge načine, je pohod na Triglav zares eno lepših doživetij v slovenskih Alpah. Sploh, če se na turo podate v dobri družbi in ob lepem vremenu.
Tega dvojega ste lahko deležni že kaj kmalu: PD Cirkulane zadnji konec tedna v juliju namreč vabi vse nadebudne planince, da se jim pridružijo na dvodnevnem pohodu na Triglav. Udeleženci se boste zbrali ob rani 3. uri zjutraj pred šolo v Cirkulanah, od koder vas bo avtobus odpeljal do izhodišča v dolini Krme. Najprej se boste v 6-7 urah povzpeli do Doma na Planiki, od tam pa do Triglava ni več daleč. Za vzpon na vrh očaka boste od Doma na Planiki porabili še kako uro in pol. Vrnili se boste mimo Kredarice do doma Valentina Staniča, kjer boste deležni zasluženega nočnega počitka. V nedeljo sledi sestop in povratek domov.

Na pohod se lahko prijavite še do jutri, 19. julija, pri vodniku Viliju Jurgecu oziroma na telefonski številki 041 554 657. Če se odločite za udeležbo, ne pozabite na ustrezno zaščitno opremo, planinske čevlje, čelado, pas in samovarovalni komplet ter malico za krepčilo.

Vabljeni!
Več o izletu si preberite tukaj.

Oglejte si tudi