Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Obisk poslanske skupine SMC v Cirkulanah !

Poslanci SMC so v ponedeljek, 13. marca 2017 s pomočjo lokalnih predstavnikov SMC organizirali terensko sejo v Spodnjem Podravju in se v dialogu z lokalnimi predstavniki ter prebivalci seznanili z razvojnimi priložnostmi območja in prebivalcev Spodnjega Podravja. Kot je izpostavila vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer, je bil »obisk poslancev SMC dragocena izkušnja seznaniti se z utripom življenja in izzivi ljudi iz Spodnjega Podravja-iz prve roke«.

Terenski obisk je zajemal štiri skupine in sicer:
Prva skupina je obiskala Občino Žetale in se sestala na tematiko Vzpostavitve širokopasovnega interneta v Halozah, kjer so sodelovale občine iz Haloz, vključene v projekt (Makole, Majšperk, Žetale, Videm, Podlehnik, Cirkulane, Zavrč). Obisk so nadaljevali na gradbišču izgradnje avtoceste Draženci-Gruškovje.

Druga skupina se je na Kmetijsko gozdarskem zavodu na Ptuju srečala z lokalnim delom Delovne skupine za razvoj Haloz, na katerem je tekel pogovor o izvajanju celostnih ukrepov za razvoj Haloz. Obiskali so tudi Vidovo klet na Vidmu pri Ptuju in se srečali s predstavniki Vinarske zadruge Haloze, ki je bila ustanovljena v letu 2016 in deluje kot socialno podjetje.

Tretja skupina je obiskala Ptujsko jezero in nadaljevala obisk na gradu Borl, kjer so bila predstavljena dosedanja vlaganja v grad Borl. S strani poslanca dr. Dragana Matića, predsednika odbora za kulturo v DZ, je bila predstavljena bolj vedra prihodnost za grad Borl. Poudaril je, da je vlada dr. Mira Cerarja v okviru medresorskega sodelovanja med Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za kulturo zagotovila 1,6 milijona evrov, ki jih bo v letih 2017 in 2018 vložila v grad Borl v okviru interpretacije Natura 2000. S tem bo del gradu Borl obnovljen in dostopen za javnost, ob enem pa bo dobil tudi pomembno funkcijo predstavitve dveh pomembnih vsebin: pomena biotske raznovrstnosti narave in kulturne dediščine. Saniran pa bo tudi skalni podor. To bo gotovo konkretna vzpodbuda za razvoj turizma v tem delu Slovenije. Hkrati je pohvalil dejavnosti Društva za oživitev gradu Borl, “ki si že vrsto let prizadeva s predlogi ter aktivnostmi ohraniti to pomembno kulturno dediščino Haloz in spodbuditi turistične potenciale gradu Borl”.


Četrta skupina je obiskala bolnišnco Ptuj ter društvo Sonček in Dom upokojencev.

Plenarni del terenske seje se je nadaljeval v Večnamenski dvorani v Cirkulanah, kjer so poslanci tudi zaključili terenski obisk Spodnjega Podravja. 

Celotno sporočilo za javnost in več informacij o terenski seji PS SMC v Spodnjem Podravju.

Celoten program obiska poslanske skupine Stranke modernega centra.

Izjava ob zaključku obiska vodje poslanske skupine dr. Simone Kustec Lipicer.


Oglejte si tudi