Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
2°C
Oceni objavo

Ob 100. obletnici rojstva dr. Vladimirja Bračiča smo počastili spomin nanj tako v Mariboru kot tudi v Cirkulanah

Ob 100. obletnici rojstva dr. Vladimirja Bračiča smo počastili spomin nanj tako v Mariboru kot tudi v Cirkulanah


18.9.2019 je v Mariboru potekala svečanost ob dnevu univerze, na kateri smo se spomnili tudi prvega rektorja univerze, katerega inavguracija je potekala prav na ta dan pred 44 leti. Rektor prof. dr. Zdravko Kačič je prebral sklep, po katerem so veliko dvorano univerze poimenovali po dr. Vladimirju Bračiču.

 

Svečano, z globokim spoštovanjem in hvaležnostjo smo v Cirkulanah obeležili 100. obletnico rojstva dr. Vladimirja Bračiča prav na njegov rojstni dan, 27. septembra 2019. Pričeli smo s položitvijo venca na njegov grob na pokopališču v Cirkulanah. Nadaljevali pa s svečanostjo v večnamenski dvorani z nagovorom županje Antonije Žumbar, rektorja Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravka Kačiča, Bračičevega sina in predsednika Filatelističnega društva Maribor mag. Bojana Bračiča, direktorja podjetja HALO d. o. o. Jerneja Golca in predsednice Društva za oživitev gradu Borl Sonje Golc. Sledilo je odprtje spominske sobe v Bračičevi rojstni hiši.

 

100. obletnico rojstva dr. Vladimirja Bračiča so obeležili tudi na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, kjer je Oddelek za geografijo 11. oktobra 2019 organizirali strokovni simpozij in izdal istoimensko knjigo Kulturna pokrajina Haloz.


Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali na svečanostih, govornikom, ki ste v svojih nagovorih izkazali spoštovanje dr. Vladimirju Bračiču in vsem obiskovalcem, ki ste počastili spomin na našega rojaka.

Oglejte si tudi