Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
-3°C
JUTRI
4°C
1°C
Oceni objavo

Časovni stroj: zakladi z dedkovega podstrešja

Učenci 6. a in 6. b razreda smo poleteli v časovnem stroju. Doma smo zelo radovedno pokukali na podstrešja, stare omare in predalnike, ter poiskali zaklade iz preteklosti, ki so zaznamovali čas naših prednikov na domači haloški grudi. Tako smo povprašali babice, dedke, strice, tete in sosede, ali imajo kakšen star zgodovinski predmet, ki s seboj nosi neprecenljivo zgodbo. Kakopak, vsepovsod se najde kaj zanimivega!


Pripravili smo čisto pravo razredno zgodovinsko razstavo. Naučili smo se, da prav vsak predmet s seboj nosi svojo zgodbo, polno imen, letnic in dogodkov. Šolski učilnici sta se naenkrat prelevili v muzej. Razstavili smo: staro kmečko orodje, vojaško čelado, nakit, stare značke, gospodinjske pripomočke, stare knjige in zemljevide, staro
osebno dokumentacijo, ter še veliko, veliko več. Na razstavo smo z veseljem povabili še naše mlajše prijatelje, petošolce, in jim s ponosom pokazali, da je zgodovina resnično zelo dragocena in jo moramo še naprej varovati ter negovati, saj se iz nje lahko veliko naučimo tudi za našo prihodnost.

Pripravili: učenci 6-ih razredov z učiteljico


(vir: Facebook - Osnovna šola Cirkulane-Zavrč)

Oglejte si tudi