Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
13°C
-5°C
JUTRI
14°C
-2°C

Spoštovane občanke in občani!

Moj zadnji razgovor z urednikom Ogledala mi je razkril, da v naš časopis še vedno radi pišete, Njegov podatek, da ima za številko, ki je pred vami, ogromno "materiala", mi to potrjuje.

Zato pa se bom potrudil, da bo tokrat moj uvodnik krajši in bo povedal tisto, kar največkrat želite slišati: kateri projekti in kdaj se bodo izvajali:

  1. Kot lahko vidite, telovadnica – športna dvorana odlično napreduje. Še vedno računamo, da bo gotova septembra.
  2. Za kanalizacije v Arclinu smo izbrali izvajalca na razpisu, z deli bomo začeli v kratkem. Pričakujemo sklep o potrjenih evropskih sredstvih.
  3. Pridobili smo dodaten denar za sanacijo dveh plazov, in sicer za plaz na cesti Trnovlje-Socka in za plaz pod stanovanjsko hišo Ranč Kaja in Grom. Za sanacijo obeh plazov sta izbrana izvajalca, z deli bomo začeli takoj po prejemu pogodb resornega ministrstva. Računamo, da jih bomo prejeli v kratkem.
  4. Začeli smo z deli na vežici v Vojniku. Celotne vežice ne bomo obnavljali, prizidane pa bodo sanitarije in ostali spremljevalni prostori. Po izdelanem novem projektu, ki vključuje ohranitev dela stare vežice, bomo nadaljevali, ko bodo za to sredstva v proračunu.
  5. Po izdelanih projektih in pridobljenem dovoljenju bomo kmalu začeli z deli in sanacijo Čufarjeve in Kašove ulice.
  6. Pričakujemo tudi dovoljenje za gradnjo vodovoda v Tomažu. Nekateri se prav nesramno razburjajo (milo rečeno) zaradi počasnosti izvedbe projekta, vendar se je potrebno vprašati, kdo je resnično kriv, da je bil denar za ta vodovod že dvakrat v proračunu neporabljen, da smo toliko časa potrebovali za pridobitev služnosti itd. Vse kaže, da tokrat gradbeno dovoljenje bo, potem pa sledi razpis. Za vse "nejeverne Tomaže" pa ponovno podatek, da je v letošnjem proračunu namenjenih 100.000,00 eur za gradnjo tega vodovoda, kar seveda ne bo dovolj za izgradnjo celotnega sistema, bomo pa zagotovo nadaljevali v naslednjih letih, saj se že pripravljamo na nadaljnje projekte.
  7. Vežica v Črešnjicah je praktično zaključena, prav tako tudi njena okolica.
  8. Pohvaliti je potrebno gasilce v Frankolovem in Novi Cerkvi, ki s pomočjo proračunskih sredstev občine gradijo stopnišči v gasilske prostore in z lastnim delom plemenitijo namenska sredstva.

 

Po občini se izvaja še veliko projektov in drobnih sanacij, vendar bo za podrobnejšo analizo prostor v

naslednjih številkah do konca tega koledarskega leta ali pa bomo dajali odgovore neposredno tistim, ki jih bodo posamezne zadeve zanimale.

Ob koncu iskrene čestitke vsem trem krajevnim skupnostim ob njihovih praznikih in njihovim nagrajencem. V Frankolovem so že praznovali, v Vojniku in Novi Cerkvi pa jih ti veseli dogodki še čakajo.

Hvala predvsem svetom in njihovim predsednikom za dobro samostojno delo in za delo v povezavi z občino.

Čisto na koncu pa še opozorilo: Berite uradni del Ogledala, če že za druge članke nimate časa. Prav neverjetno je, da nekateri, ki bi lahko kandidirali na občinskih razpisih, tega niti ne vedo. Potem pa sledi razburjanje. Ampak slovenski pregovor pravi: »Po toči zvoniti pa je mnogokrat prepozno!«

In seveda: šolarjem lepe in koristne počitnice in prijeten dopust vsem, ki ga boste imeli.

                                                                                                             Beno Podergajs

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi