Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

DELAVNICA KONZERVIRANJA ETNOLOŠKIH PREDMETOV PARKA DEDIŠČINE CIRKULANE

Občina Cirkulane vzpostavlja Park dediščine Cirkulane pod cerkvijo sv. Katarine, kjer je v zaključni fazi izgradnja cimprane hiše krite s slamo (Bložakova hiša iz Gruškovca), hleva (Bložakova štala iz Slatine) in kolarnice s skednjem. To bo naš prvi etnološki muzej, ki bo ponujal vpogled v tradicionalni način življenja in dela naših prednikov!

Stavbe bomo opremili z originalnimi predmeti, ki so jih donirali naši občani. Pred tem jih je potrebno konzervirati, da bodo spet zasijali v vsej svoji lepoti. Vljudno vabimo, da se nam 10. julija ob 8. uri zjutraj pridružite na delavnici, kjer boste lahko prispevali k nastanku našega muzeja in se pod vodstvom mag. Boštjana Roškarja, konservatorja-restavratorja za les v Pokrajinskem muzeju Ptuj-Ormož, naučili, kako se takšne predmete očisti, zaščiti in pripravi za ponovno uporabo!

Za vso potrebno opremo, zaščitna sredstva in malico bo poskrbljeno. S seboj po možnosti prinesite le kakšno vedro, bombažno krpo iz starih cunj, dobro voljo in radovednost! ???? Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na 02 795 34 20 ali obcina.cirkulane@cirkulane.si

*V primeru dežja bo delavnica prestavljena na soboto, 17. 7. 2021.

Oglejte si tudi