Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

V Dvorjah četrtič postavili jaslice pod vaško lipo

V številnih krajih po Sloveniji postavljajo jaslice na prostem. Krajani vaške skupnosti Dvorje, v občini Cerklje na Gorenjskem,  so v četrtek,  22. decembra 2022 četrtič postavili jaslice pod vaško lipo v središču vasi Dvorje.

Pri postavitvi je več dni sodelovalo osem domačinov. Mah za jaslice so nabrali na Štefanji Gori pod Krvavcem, novo leseno ogrodje iz macesnovega lesa pa so postavili domačini pod vaško lipo, figurice in ovčke za jaslice pa so kupili. Jaslice so letos postavljene na površini 20 kvadratnih metrov in so  prava paša za oči. Na jaslicah so postavili tudi več kot 130 ovčk, za hlevčkom pa žubori potoček.  Uporabili so tudi skale, najtežja je tehtala eno tono. Letos ima ogrodje narejen poseben nadstrešek.

Jaslice, ki so zvečer lepo osvetljene, je blagoslovil cerkljanski kaplan Martin Leban ob asistenci velesovskega župnika Slavka Kalana. Kaplan Martin Leban je med drugim dejal: »Naj vas te jaslice vedno znova spomnijo na to, da nas Božič vabi, da bi bili  dobri in prijazni  drug do drugem ter da bi znali stopiti skupaj, si podati roko«.

Krajanke Dvorij so ob tej priložnosti ob spremljavi violinistke Eve in čelistke Lede zapele nekaj božičnih pesmi. S prigrizki, s toplim čajem ter kuhanim vinom pa so prisotne postregle gospodinje iz Dvorij. Besedilo in foto: Janez Kuhar, 22.12.2022

Oglejte si tudi