Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Prostovoljno gasilsko društvo Velesovo z novim gasilskim vozilom

Gasilsko društvo Velesovo, ustanovljeno leta 1921, je v petek 14. junija 2019, po več kot štiridesetih letih, na slovesni prireditvi prevzelo novo gasilsko vozilo za prevoz moštva. Slovesnega prevzema sta se med drugim udeležila tudi župan Franc Čebulj ter predsednik Gasilske zveze Cerklje Blaž Kaplenik, ki sta velesovskim gasilcem zaželela varno vožnjo in čim manj odhodov na  intervencije. Vse navzoče je pozdravil tudi predsednik PGD Velesovo Zvone Ribnikar, ki je med drugim dejal: "Vseskozi skrbimo za gasilski pomladek, kar je izjemno pomembno  za nadaljevanje gasilske tradicije. Z vzgojo mladih krepimo korenine gasilstva in si zagotavljamo  bodočnost gasilske organizacije«.

Na slovesnosti so bila podeljena štiri priznanja ozirom plakete, in sicer Občini Cerklje na Gorenjskem in županu Francu Čebulju, Gasilski zvezi Cerklje ter botroma  novega vozila Mateji in Jožetu Jeriču. 

Slovesnosti so se udeležili tudi gasilci osmih društev Gasilske zveze Cerklje, gasilci iz pobratenega gasilskega društva Brezovica pri Ljubljani, sosednjih društev ter gasilci Luž in Olševka. 


Novo vozilo je blagoslovil velesovski župnik Slavko Kalan, prireditev pa so obogatili pevci Mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Nancy Sirc in recitatorja KUD Pod lipo Adergas Angelca Maček in Martin Bolka, zaključili pa so z ansamblom Galop.
(povzeto po viru: J. Kuhar)

Oglejte si tudi