Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Podelitev naziva Kulturna šola 2021 - OŠ Davorina Jenka

Na javnem skladu za kulturne dejavnosti (JSKD) že 15 let deluje projekt kulturna šola.

Osnovna šola Davorin Jenko Cerklje na Gorenjskem, je naziv Kulturna šola prejela že leta 2012 in 2015. Letos – torej v letu 2021, je že tretjič prejela ta naziv. Svečano predajo priznanja šoli, potrdila koordinatorju projekta na šoli in zastavo, je v sodelovanju JSKD OI Kranj in občino Cerklje, opravil župan g. Franc Čebulj, v četrtek 25. novembra ob 12:30, na osnovni šoli.

Ravnatelj šole mag. Boštjan Mohorič je vesel naziva, saj se trudijo k spodbujanju vrednot in kulturnih programov z namenom da bi imeli vsi učenci, možnost izbirati med čim bolj kakovostnimi in raznolikimi kulturnimi dejavnostmi. Z željo da šola postane žarišče kulturnih programov v okolju z namenom promocije ustvarjalnosti, vseživljenjskega učenja in povezovanja.

Naziv Kulturna šola 2021 je namenjen osnovnim šolam, ki glede številčnosti kot kakovosti izkazujejo nadpovprečno aktivno kulturno udejstvovanje učencev ter mentorjev v sklopu obšolskih dejavnosti, ki niso del šolskega kurikula. Naziv Kulturna šola 2021 je za obdobje 4-ih šolskih let, to je do 31. 8. 2025.

Kulturna šola načrtno povezuje kulturno in šolsko sfero, ki sta v procesu kulturne vzgoje in izobraževanja nepogrešljivi partnerici. Profesionalen pristop projekta je načelo, ki ga šole sprejemajo z dobrodošlico, saj omogoča ustrezen razvoj, predstavitev, promocijo in evalvacijo dela v okviru obšolskih dejavnosti. Kultura je ena pomembnejših vrednost, ki izhaja iz otroštva, zato je pomembno, da jim stik s kulturo omogočimo v največji meri.


Oglejte si tudi