Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Uspešno delovanje Gasilske zveze Cerklje

Izvolili so novo vodstvo GZ Cerklje, za predsednika je bil izvoljen Marjan Luskovec, za poveljnika pa Metod Kropar.

V četrtek, 30. marca je v prostorih gasilskega doma v Cerkljah  potekala Skupščina Gasilske zveze Cerklje na Gorenjskem. Poleg delegatov so se zbora udeležili tudi člani upravnega odbora, člani poveljstva, častni član GZ Cerklje Jožef Žlebir, gostje iz  sedmih sosednjih gasilskih zvez, župan Občine Cerklje Franc Čebulj, Jože Derlink podpredsednik GZ Slovenije, Tomaž Vilfan predsednik GZ Gorenjske in  Matej Kodrič, vodja  Regijskega centra za obveščanje Kranj.

V zvezo je vključenih osem društev in sicer PGD Cerklje, Zgornji Brnik, Zalog, Lahovče, Spodnji Brnik-Vopovlje, Štefanja Gora, Šenturška Gora in Velesovo. Delovno predsedstvo je vodil Primož Močnik, člana pa sta bila Aleksander Lakatoš in Irena Grilc, zapisnikarica pa Polona  Kaplenik. Potrdili so  dnevni red in poslovnik skupščine GZ Cerklje.

Poročilo o delu GZ Cerklje je podal njen predsednik Blaž Kaplenik. Zahvalil se je Občini Cerklje, predvsem pa županu Francu Čebulju, da je imajo gasilci zagotovljena  finančna sredstva za nemoteno delovanje gasilskih organizacij. Komisije so svoje delo opravile dobro in v okvirih, kakor so to dopuščale omejitve. Pohvalo  je izrekel  komisiji za mladino in komisiji za izobraževanje. Z ekipo in tehniko pa so lansko leto sodelovali na dveh velikih požarih na Potoški gori nad Preddvorom in na največjem požaru v zgodovini države na Krasu. Kot je še povedal predsednik GZ Cerklje Blaž Kaplenik, letos mineva trideset let kar dela v gasilski organizaciji ter se zahvalil vsem, ki so doprinesli  k uspešnemu delu v društvih in gradili gasilstvo pod Krvavcem.

Poveljnik Gasilske zveze Cerklje Metod Kropar pa je predstavil delo zveze. Sodelovali so v 68 intervencijah na katerih je sodelovalo 1313 gasilcev. Uspešno je opravilo tečaj 25 novih pripravnikov gasilcev, uspešno pa so sodelovali na več gasilskih tekmovanjih. Nakupi opreme pa so potekali po že v naprej dogovorjenem načrtu. Na koncu mandata pa se je Kropar zahvalil predsedniku GZ Blažu Kapleniku, upravnemu odboru GZ, poveljnikoma Janezu Baseju in Alešu Ropotarju in vs, ki so pripomogli k njihovim skupnim uspehom.em poveljnikom gasilskih društev in gasilcev za pomoč in dobro opravljeno delo. Posebno zahvalo pa je izrekel županu Francu Čebulju in občinskemu svetu za dobro sodelovanje  in podporo pri njihovem delu.

Po razrešnici staremu vodstvu GZ so sledile volitve. Izvolili so novo vodstvo. Novi predsednik je postal  Marjan Luskovec, poveljnik pa bo Metod Kropar, ki je delo poveljnika  uspešno opravljal že prejšnji mandat.  Za delegata  18. Kongresa GZ Slovenije je  bil predlagan Marjan Luskovec,  za delegata za Plenum GZS pa Metod Kropar. Sledili so pozdravi gostov, ki so vsi pohvalili uspešno sodelovanje in čestitali novemu vodstvu za  dobro sodelovanje tudi v prihodnje.

Podelili so tudi več priznanj, med njimi sta jih prejela župan Franc Čebulj, ki se je v nagovoru zahvalil dosedanjemu predsedniku Blažu Kapleniku za uspešno  opravljeno delo ter  predsednik GZ Cerklje Blaž Kaplenik. Župan Franc  Čebulj je čestital novemu vodstvu in zaželel dobro sodelovanje z občino tudi v prihajajočem mandatu. Besedilo in foto Janez Kuhar, Cerklje, 31.3.2023

Oglejte si tudi