Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Sedma obletnica Doma Taber

V Domu Taber v Šmartnem pri Cerkljah so v sredo, 28. septembra 2022 praznovali sedmo obletnico sprejema prvega stanovalca v dom. Slovesnosti so se udeležili tudi predsednica Sveta zavoda Taber Andreja Jerala, član Sveta zavoda Janez Korbar in župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj.

Delo Doma Taber je predstavila direktorica Martina Martinčič. Kot je dejala, je v domu 95 zaposlenih, ki skrbijo za 156 stanovalcev, skupaj s tistimi, ki jim nudijo pomoč na domu. Še naprej želijo ostati razvojno naravnani. "Glavno poslanstvo Doma Taber je skrb za naše stanovalce ter uporabnike storitev pomoči na domu. Še naprej se bomo trudili po najboljših močeh, da bodo naši stanovalci in uporabniki deležni najboljše možne nege in oskrbe. Pomemben del pri delovanju Doma so tudi prostovoljci, ki z obiski vedno polepšajo dan stanovalcem na različne načine". 

Župan Občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj se je zahvalil vsem zaposlenim, ki lepo skrbijo za stanovalce doma, stanovalcem pa zaželel čim bolj kakovostno in prijetno bivanje v domu ter aktivno preživljanje časa z željo, da ostanejo še naprej zdravi. "Dom Taber, skrb za starejše in pomoči potrebnim, uspešno opravlja svoje poslanstvo že sedmo leto, vse od uradnega odprtja v letu 2015. Vesel pa sem, da z vodstvom Doma Taber in zaposlenimi uspešno in konstruktivno sodelujemo".

Pripravili  so tudi  zanimiv kulturni program, v katerem so sodelovali pevka Petra Maček Zarnik, Domski pevski zbor pod vodstvom Anice Rehberger in ansambel Trio Frenki. Izdali so tudi domski časopis – Novice iz Tabra.  Za stanovalce doma so razrezali torto, ki jo je izdelala Biljana Bučič, vodja kuhinje v Domu Taber.

Besedilo in foto Janez Kuhar, Cerklje, 28.9.2022

Oglejte si tudi