Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Položena že večina vodovodnih cevi

Gradbena dela na projektu Oskrba s pitno vodo na območju Zornje Save – 1. sklop potekajo po načrtih in se približujejo koncu. Položenih je že 24 kilometrov vodovodnih cevi od skupno predvidenih 25 kilometrov, zaključuje se gradnja objekta za pripravo pitne vode, za nov vodohran Taber pa potekajo pripravljalna dela.

V decembru so gradbena dela izvajali zgolj na enem odseku trase novega vodovodnega omrežja. Na odseku C0, ki poteka od vodnega zajetja do objekta za pripravo pitne vode, so v tem mesecu položili še 157 metrov novih vodovodnih cevi. Nadaljevali so z deli za izgradnjo novega objekta za pripravo pitne vode z ultrafiltracijo. Izvajali so zunanjo ureditev objekta, urejali fasado ter razna manjša tesarska, zidarska in betonska dela. V notranjosti objekta so v decembru montirali opremo in urejali električne instalacije.

V Šmartnem se je nad Domom starostnikov Taber začela gradnja novega vodohrana, ki zaradi zahtevnosti terena za izvajalce gradbenih del predstavlja velik izziv. Zaradi plazovitosti območja so morali spremeniti prvotno lokacijo vodohrana ter urediti približno petsto metrov dostopne poti, po kateri lahko tovorna vozila in delavci zdaj dostopajo do gradbišča. V decembru so izvajali še pripravljalna dela za gradnjo ter začeli s kopanjem gradbene jame za nov vodovodni objekt. Izkop jame je zaradi potrebne globine in strmega terena zelo zahteven, pogojujejo ga tudi ugodne vremenske razmere, kar predstavlja v tem zimskem času še dodaten izziv za gradbene izvajalce.

Oglejte si tudi