Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

Danes praznuje Občina Cerklje na Gorenjskem

Občina Cerklje na Gorenjskem svoj občinski praznik od leta 1999 dalje proslavlja 23. septembra.

Na ta dan je v letu 1999 minilo 80 let od smrti Ignacija Borštnika, rojenega leta 1858 v Cerkljah. Osrednji dogodek je bila otvoritev spominskega parka in odkritje doprsnega kipa Ignacija Borštnika. Slavnostni govornik ob tej priložnosti je bil pisatelj Rudi Šeligo ob prisotnosti Ivanke Mežan, predstavnikov občine Maribor ter poklicnih igralcev, ki so v preteklosti prejeli Borštnikov prstan. Leta 2007 je Občina Cerklje na Gorenjskem kulturni hram poimenovala po poklicnem igralcu Ignaciju Borštniku.

September je mesec praznovanja občinskega praznika Občine Cerklje na Gorenjskem. Po dolgoletni tradiciji smo ga skupaj z lokalno skupnostjo, društvi, nagrajenci in posamezniki, družabno in slavnostno že obogatili s prireditvijo, ki je potekala 18. septembra 2022.

Iskrene čestitke vsem letošnjim občinskim nagrajencem, ki so s svojim delom in dejanji pustili poseben pečat v domačem okolju, posebna zahvala pa gre tudi vsem vam, spoštovane občanke in občani, ki z razumevanjem in sodelovanjem pripomorete, da živimo v eni izmed najbolj urejenih občin v Sloveniji. 

Ob občinskem prazniku vam želimo lepo praznovanje.

     župan

Franc Čebulj 

Oglejte si tudi