Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Zakaj je prevzem lastne odgovornosti naša ključna odločitev

Beseda odgovornost je najpogosteje v rabi v političnem polju, kako pa jo tam jemljejo resno, ne potrebuje posebne razlage. Vse skupaj je samo odraz, kako si jo razlagamo sami …Težava pri tem je, ker nas tega nihče ne nauči že v samem začetku. Torej, v družini, čeprav se tam zna veliko govoriti na to temo. O odgovornosti poslušamo tudi s strani različnih sistemov, vendar gre tu pogosto za pretkano »nabijanje« krivde, zato se posameznik podzavestno od tega odmika.

 

Zase seveda skoraj vsakdo pravi, da je odgovoren in bi se ob trohici tovrstnega protiargumenta hitro našel na bojnih okopih z osebo, ki mu postavlja ogledalo. Odgovornost si nekdo prilagaja tako, nekdo drugače in hitro je jasno, da je skupni imenovalec precej oddaljen.

 

Odgovornost je v resnici precej preprosta reč. Je odločnost, za katero jasno stojimo in jo v celoti sprejemamo – z vsemi napakami in znanjem, ko nekaj storimo. Pri tem je treba biti pripravljen, da se lastnih napak sploh zavemo, se zanje opravičimo in iz njih potegnemo lekcijo – nauk. Sliši se enostavno, saj se ponavljanje napak v nobenem pogledu ne splača. V realnosti se ljudje napak ustrašijo in jih skušajo pomesti pod preprogo. V bistvu smo naučeni izogibati se krivdi in jo celo prelagati na druge. Zelo neodgovorno …

 

Strahovi so tu ogromen faktor, saj pri sprejemanju odgovornosti zapeče ego. Ego nam pravi, da če priznaš napako, nekaj izgubiš. Nisi več popoln. Kdo pa je v resnici popoln? To je samo prepričanje, ki nam je bilo vsiljeno skozi sistem, da se ljudje počutijo omejene in podrejene.

 

Ko postanemo odgovorni, potem najprej sebi utemeljimo, da smo to, kar smo, in se ne ukvarjamo z drugimi.

 

Zgrešeno je, da se pričakuje od ljudi, da bodo »čim bolj popolni« na vseh področjih. To se lepo vidi v šoli, kjer je praktično edini cilj doseganje standardov, postavljenih s strani sistema. Izkustveno učenje in razvijanje posameznikovih unikatnih sposobnosti ni v ospredju. Mladi ljudje se dobesedno naučijo delati proti sebi in polagoma izgubijo genija v sebi. Ti so po pravilu imeli trpke izkušnje s šolo.

 

Obstaja izračun, da je človekovo življenje v Sloveniji vredno milijon evrov. Če bi se ljudje zavedali, da so neprecenljivi, bi z veliko večjo odločnostjo živeli sebe in bi besedo odgovornost, ker bi vedeli, da gre za njih, tudi v polnosti udejanjali. Ta je namreč vedno z nami in odloča o našem lastnem napredku v zavedanju in poti do sebe. To pa ni nič drugega, kot da odgovorno skrbimo, da nismo zavezani nečemu, kar nas omejuje oz. nam škodi. A da uvidimo, kaj vse to je … 

 

Tu se zabavna igra šele začne. Da iz nezavedne »ovce« postanemo zavedna, je najbolje uporabiti orodje, s katerim ne morete zgrešiti. Z Učbeniki za tretje tisočletje, ki so temelj za ta zapis, si naredimo podlago, da so temelji za naše odločitve trdni. Odgovorno.

 

Bogdan Rahten, glasnik zavedanja

 

Napisano na podlagi najmočnejšega orodja za dvig zavedanja: Učbenikov za tretje tisočletje. Naredimo prave korake za resnične spremembe. Sprejmimo iskrene odločitve za lasten dobrobit!

 

WWW: publishwall.si/ucbeniki_za_tretje_tisocletje
FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek

 

 

VABLJENI NA PREDAVANJA GLASNIKOV ZAVEDANJA*
 

Bio park Nivo Žalec / sobota, 8. 8. 2020
 

· 10.30 – KAKO ENOSTAVNO IN UČINKOVITO NEVTRALIZIRATI ŠKODLJIVO SEVANJE (Alenka Jovanovski in Zvezda Koželj)

· 11.15 – UPORABA IN ZDRAVILNOST UČBENIKOV ZA TRETJE TISOČLETJE – NAJMOČNEJŠEGA ORODJA ZA DVIG ZAVEDANJA (Ana Kadilnik)

  • · 12.00 KAJ JE KLJUČNO, DA USPEŠNO ODPREMO VENTIL SAMOZDRAVLJENJA. Predavanje o brezpogojnem zdravljenju na daljavo (Bogdan Rahten)

· 13.00 – PREDAVANJE ZDRAVILCA ZEMLJE (Aljoša Satler)

· 14.00 – PREDAVANJE O ZAVEDANJU: (SKRITA) POMEMBNOST – UBIJALEC DUŠE (Bogdan Rahten in Ana Kadilnik)
Če mislimo, da smo pomembni, se v resnici borimo proti samim sebi in tako se vedno znova ujamemo v lastno past. Velika težava je tudi v tem, da mnogi zase menijo, da se nimajo za pomembne, a svojega odseva v ogledalu pri tem ne vidijo.

· 15.30 – ALI RES VEMO, KOLIKO VODE JE IDEALNO POPITI? Vsak posameznik je unikaten in tudi količina vode, ki jo potrebuje, da čisti svoje telo, se razlikuje. (Antonija Omerzu)

· 16.15 – PREDAVANJE ZDRAVILCA VODNIH VIROV (Miha Purnat)
 

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, ampak predvsem modre življenjske odločitve. Zavedanje je pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede.
 

**Predavanja so v okviru prireditve Ekofest. Prispevek za vstopnino gostitelju znaša 5 evrov. Prireditev bo v vsakem vremenu. Lokacija se nahaja v bližini glavne ceste Žalec-Griže in je označena s smerokazi Bio park Nivo. Naslov: Cesta na Lavo 11, 3310 Žalec.

Oglejte si tudi