Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Zadovoljstvo zavedanja

Vse je prav, če smo v zavedanju, vsak ima svojo pravico in resnico. Ni lepota v zunanjosti, obliki, ampak je bogastvo le v notranjosti, v zavedanju.

Zavedanje nas usmerja v srce, dušo, v našo hvaležnost in iskrenost. Pomaga nam ugotoviti zakaj smo tu in kakšno je naše poslanstvo, zagotavlja nam obstanek in preživetje. Pomaga nam najti notranji mir in zadovoljstvo.

Kaj to pomeni za današnji čas in ljudi? To je osnova za naše delovanje in usmerjanje drugih v zavedanje, ki je samo pot do sebe, v preprostost, nezahtevnost, omogočanje lažjega preživetja in delovanja nasploh. Ne moremo zgrešiti, če se usmerimo na pot zavedanja in razumevanja sebe, tudi sveta okoli nas. Omogoča nam osebni razvoj in pomaga delati prav, za nas, za vse na Zemlji. Pomaga nas najti v kaosu sedanjega trenutka, ki nam ga odrejata materializem in pohlep.

Zaupajmo stvarstvu in vodnikom, sebi. Predajmo se njim in zaživeli bomo v miru, svobodi in zadovoljstvu. Vse rešitve in odgovori so v nas, le poiskati jih je treba. Zadovoljstvo zavedanja nas osrečuje, osvobaja, usmerja na pravo pot. Omogoča nam tudi, da smo neodvisni, samozavestni, samostojni, da delujemo izključno iz srca, tukaj in sedaj. Zadovoljstvo zavedanja nas spodbuja, da delujemo neodvisno brez tujih pritiskov in zahtev, neomajno, v miru ter zbranosti.

Ogromno je bilo že napisanega in izrečenega o duhovnosti, na nas pa je samo, da širimo univerzalno resnico, ji sledimo in živimo. Omogoča nam edino prave rešitve, nas usmerja in pomirja: le v stiku z njo delujemo prav, pravično zase in za ves svet.

Zavedanje je vsemogočno, veličastno, preprosto naravno stanje, oziroma delovanje, ki ljudi vodi samo vase, do sebe in jim omogoča neskončen razvoj. Veličastje zavedanja je neomejeno, dragoceno in nepotvorljivo: ko smo v srcu in delujemo iz srca smo resnica, pot, neskončnost brezpogojne ljubezni in hvaležnosti do sebe ter drugih. Zagotavlja nam bistrost delovanja brez uma in njegovih pritiskov na nas.

Z uspehi v našem razvoju pride do povečanega zadovoljstva in spodbude za nadaljnjo pot zavedanja in razumevanja. Ovire in padci v razvoju zavedanja nas sicer lahko malo prestrašijo, hočejo nam vzeti naš zalet v delovanju: slediti je potrebno nam, blagoslovu višje inteligence, ki nas na naši, edino pravi poti podpira. Vsa veličina zavedanja je v nas, na naši poti, ki je neskončna, neponovljiva in enkratna, a vredna vsega prizadevanja in časa!

Neskončnost zavedanja nas zdravi, opogumlja v našem razvoju, podpira, usmerja na pravo pot: ogromno je poti, a le ena je pot zavedanja – vase, v svoje srce. Ne moremo je zgrešiti, se izgubiti, usmerja nas srce. Spodbude so naše zdravje, zadovoljstvo, mir, spokoj, optimalno delovanje in žarčenje svetlobe na svojo okolico. Zavedati se je treba, da je vse na nas – ali gremo na to pot ali obupamo v nezavedanju in v problemih, ki smo jih ustvarili sami in nam povzročajo najrazličnejše posledice, ki jih lažje in dolgoročno, trajno rešujemo le z zavedanjem.

Poleg vseh univerzalnih pravic, je tudi pravica biti v zavedanju, ki pomeni univerzalno pot, ključ do odrešitve človeštva in sveta. 

Po nareku višje inteligence zapisala Zvezdana Koželj, glasnica zavedanja

--> Iz: Priročnik za praktično razumevanje zavedanja - 1 (v pripravi); poglavje: Zadovoljstvo zavedanja

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja

Oglejte si tudi