Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Poslovil se je Lado Gobec, prejemnik srebrnega celjskega grba in nekdanji sodelavec

Celje, 16. maj 2019 - V ponedeljek je umrl prejemnik srebrnega celjskega grba in dolgoletni sodelavec na Mestni občini Celje Ladislav Gobec.
Ladi, kot so ga klicali sodelavci in prijatelji, se je rodil v Zibiki, 18. aprila 1946, živel pa je na Ostrožnem. Z ženo Tanjo ima sina Mitjo, izjemno ponosen je bil na svoja vnuka Luko in Laro.

Od leta 1990 do leta 2013 je opravljal delo svetovalca oziroma koordinatorja za šport v občinski upravi Mestne občine Celje in neizbrisno zaznamoval področje športa v Celju. Njegovo delo na občini nadaljujemo s spoštovanjem in hvaležnostjo.Vse svoje življenje je posvetil športu. Že s petimi leti je postal član Športnega društva Partizan Celje – Mesto in nato kot mlad fant aktivno sodeloval v rokometu, odbojki, nogometu in kegljanju. Postal je odličen nogometni vratar, vendar so mu posledice prometne nesreče pri 26 letih preprečile nogometno kariero, zato se je posvetil kegljaškemu športu. Kot trener, funkcionar, organizator tekmovanj in strokovni delavec je bil aktiven od leta 1973. Z dolgoletnim uspešnim delom je vtisnil močan pečat celjskemu športu in pripomogel, da je Celje doma in v tujini prepoznavno kot športno mesto in mesto vrhunskega kegljanja.Poleg vrhunskih rezultatov Lada Gobca najbolj odlikuje delo z mladimi, za katere si je  ves čas prizadeval zagotoviti najboljše pogoje za vadbo. Bil je pobudnik in oblikovalec številnih programov s področja športne vzgoje otrok in mladine, ki se v Celju uspešno odvijajo že desetletja. Ves čas je tesno sodeloval z organi Športne zveze Celje in športnimi društvi, ki delujejo na območju Mestne občine Celje. Zavzemal se je tudi za uvedbo ustreznih tekmovalnih sistemov v okviru slovenske in mednarodne kegljaške zveze.
Lado Gobec, ki je bil na Mestni občini cenjen kot pozitiven, natančen, požrtvovalen, duhovit in prijazen sodelavec, je za dolgoletno in uspešno delo v kegljaškem športu, za velik prispevek k prepoznavnosti Celja kot športnega mesta ter za delo z mladimi športniki prejel srebrni celjski grb.

Celje je izgubilo velikega človeka. Pogrešali ga bomo.

Oglejte si tudi