Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

smsPASS – Javni uslužbenci MOC na cepilnem mestu sprejemajo vloge občanov

Celje, 9. junij 2021 – V zadnjem tednu maja se je Mestna občina Celje odzvala na poziv Ministrstva za javno upravo, da lokalna skupnost zagotovi javne uslužbence za opravljanje dela prijavne službe na cepilnem mestu za pridobitev mobilne identitete, t. i. smsPASS-a. 
Ko so javni uslužbenci, ki so se prijavili, izpolnili formalne pogoje za opravljanje dela (izobraževanje, prejem žigov), smo na cepilnem mestu vzpostavili prijavno službo. 
Prijavna služba za sprejem vlog za smsPASS na cepilnem mestu v Golovcu tako nemoteno deluje že od 3. junija, urnik dela pa prilagajamo dinamiki cepljenja in urniku poslovanja zaledne službe. 
Na cepilnem mestu so referenti praviloma prisotni ves čas cepljenja. Od 3. junija do 8. junija smo skupno prejeli okoli 600 vlog.
Odziv ljudi na pobudo za pridobitev mobilne identitete na cepilnem mestu je velik in pozitiven, kar še dodatno potrjuje pravilnost odločitve o vključitvi v prijavno službo za smsPASS. S tem smo pripomogli k skrajšanju postopka ureditve potrdil za uporabnike.  
Predviden čas delovanja prijavne službe: 
- od ponedeljka do četrtka, od 7.30 do 15.ure, 
- v petek, od 7.30 do 13. ure

Oglejte si tudi