Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Novo krožišče na Dečkovi cesti

Na Dečkovi cesti, pri podjetjih Celjski sejem in Inpos bomo do konca leta izvedli eksperimentalno začasno krožišče. Podjetje VOC Celje je že začelo z deli.

Krožišče bo vsaj nekoliko olajšalo pretok prometa na tem območju, kjer je posebej v času prometne konice velika gneča. Predvsem pa bo krožišče bistveno pripomoglo k bolj varnemu vključevanju prometa (tudi kolesarskega) z Opekarniške na Dečkovo cesto in obratno. Z novim krožiščem bomo pridobili novi krak glavnega uvoza na Celjski sejem.

Posebnost in novost eksperimentalnega krožišča bo levi zavijalni pas znotraj jedra krožišča, ki bo posebej predviden za tiste voznike, ki bodo zavijali levo z Dečkove ceste proti Opekarniški, vendar jih ne daje prednosti pred prometnim tokom, ki poteka v rondoju.

Vrednost projekta je 145.530 eur. Poleg izvedbe eksperimentalne prometne ureditve z umestitvijo krožišča bomo ustrezno izvedli odvodnjavanje, uredili javno razsvetljavo in postavili novo prometno signalizacijo.

Vse udeležence v prometu pozivamo k strpnosti in upoštevanju začasne prometne ureditve, ki se bo med gradnjo spreminjala glede na potek del na gradbišču.

Oglejte si tudi