Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Na Cesti v Trnovlje smo izvedli začasno montažno krožišče

Na Cesti v Trnovlje pri podjetju Celjske mesnine smo izvedli začasno montažno krožišče. Če se bo izkazalo, da smo z novo prometno ureditvijo umirili promet, zagotovili večjo prometno varnost ter večjo pretočnost prometa, bomo na tem območju zgradili novo krožišče. Naložba je stala okoli 38.000 evrov, ki smo jih zagotovili v občinskem proračunu, vendar je pri tem potrebno poudariti, da so montažni elementi prenosljivi in da jih bomo, če se bomo pri Celjskih mesninah kasneje odločili za gradnjo končnega krožišča, lahko premestili na drugo lokacijo. 
Kot je znano, smo sredi maja končali z gradnjo krožišča na Glaziji, ki je Ljubljansko cesto povezalo z Garažno hišo Glazija in Splošno bolnišnico Celje, sicer pa je dolgoročno zelo pomembo tudi zaradi načrtovane širitve garažne hiše in ureditve izvoza za reševalna vozila Zdravstvenega doma Celje.

Na Mestni občini Celje se zavedamo, da je potrebno čimprej urediti tudi krožišči na križanju Partizanske ceste s cesto G1-570328 (cesta od Celja do Laškega, pri mostu čez Savinjo) in Kidričeve ceste z lokalno cesto za Slance in Bukovžlak. Za oba krožišča smo pripravili projektno dokumentacijo, vse postopke pa zdaj vodi Ministrstvo za infrastrukturo, saj sta Kidričeva cesta in cesta od Celja do Laškega državni. Kljub temu načrtujemo, da bi za prehodno obdobje (torej do izgradnje krožišča), na Kidričevi cesti pri odcepu za Slance postavili začasno montažno krožišče in na tak način zagotovili večjo pretočnost prometa in večjo prometno varnost.

Oglejte si tudi