Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Celebus z novimi in podaljšanimi linijami

Po dobrih šestih mesecih delovanja javnega potniškega prometa CELEBUS, ki se je izkazal za odlično pridobitev in so ga Celjani resnično vzeli za svojega, bomo v ponedeljek na podlagi pobud uporabnikov uvedli nekaj sprememb, s katerimi bomo sistem še dodatno izboljšali. Uvedli bomo novo linijo do Polul in Zagrada, po kateri bo Celebus vozil vsako uro, nekatere linije pa bomo podaljšali in optimizirali. 

Doslej je Celebus vozil na vsakih 20 minut. Z uvedbo novih linij in podaljšanjem že obstoječih ob enakem številu avtobusov takšen časovni interval ni več mogoč, zato bodo avtobusi na treh linijah vozili na 30 minut, na drugih dveh pa na 40 oziroma 60 minut. Takšno rešitev podpirajo tudi uporabniki. Po njihovem mnenju je bolj kot to, kako pogosto vozijo avtobusi, pomembno, da linije pokrijejo čim večje območje stanovanjskih naselij.

Na Mestni občini Celje smo veseli vseh dobronamernih predlogov naših občanov, vendar vsem željam in potrebam ne moremo ugoditi. Vsekakor pa razmišljamo o tem, da bi čez približno pol leta uvedli še eno novo linijo, ki bo pokrila vzhodni del Celja, torej območje Trnovelj, Ljubečne, Bukovžlaka in Začreta.     
Podaljšane linije:Linija 1 – Ostrožno, podaljšana do Otoka in letnega kopališča oziroma AMZS, vozi vsakih 30 minut;Linija 2 – Nova vas/Lokrovec, podaljšana do Lokrovca, vozi vsakih 30 minut;Linija 3 – Hudinja/Škofja vas, podaljšana do Škofje vasi, vozi vsakih 30 minut;Linija 4 – Nakupovalna, podaljšana tako, da pri povratku zavije v Novo vas, vozi na 40 minut
Linija 5 – Pokopališče in Stari grad ostaja enaka, avtobus vozi na eno uro. V času poletnih prireditev na Starem gradu obratuje tudi dodatna linija 5a. Cabrio avtobus vozi potnike iz postajališča pri železniški postaji na Stari grad in nazaj. Uvedli bomo tudi linijo do Mestnega pokopališča Celje, ki pa bo obratovala samo 31. oktobra in 1. novembra, ko  je praznik Dan spomina na mrtve.

Oglejte si tudi