Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
11°C
PET.
23°C
10°C
Oceni objavo

V Celju in Šentjurju aktualne teme ob Svetovnem dnevu zdravja

Ob svetovnem dnevu zdravja, ki je letos potekal pod geslom »Moje zdravje, moja pravica«, so strokovnjaki iz Območne enote Celje NIJZ  z ambasadorjem Programa Svit in Društvom za boj proti raku regije Celje sodelovali na dveh že tradicionalnih prireditvah na Celjskem, namenjenim informiranju o skrbi za zdravje in zdravem načinu življenja.

  • Dan zdravja v Celju (v mestnem jedru) je potekal v soboto, 6. 4. 2024, od 8. do 13. ure. Predstavili so presejalni Program Svit z napihljivim modelom debelega črevesa ter programa Zora in Dora. Predstavili so tudi priporočila za dobro spanje, vire pomoči na področju duševnega zdravja, program za mlade To sem jaz ter priporočila in meje manj tveganega pitja alkohola.
  • Teden zdravega mesta v Šentjurju (Mestni trg Šentjur) je potekal vsredo, 10. 4. 2024, od 9. do 12. ure.Na preventivni stojnici so promovirali državne presejalne programe Zora, Dora in Svit z namiznim modelom debelega črevesa in predstavili 12 splošnih priporočil proti raku (poudarek je bil na zdravi prehrani in predstavitvi priporočil manj tveganega pitja alkohola).Pridružil se jim je tudi ambasador Programa Svit Alojz Antlej iz Dobja. Predstavili so tudi priporočila za zdravo spanje.

 

Ob svetovnem dnevu zdravju so na Območni enoti Celje NIJZ organizirali tudi strokovno srečanje, na katerem so osvetlili koristi in pasti digitalne tehnologije, pri tem pa izpostavili upoštevanje priporočil za preudarno uporabo zaslonov za vse generacije, da bi se lahko izognili nekaterim negativnim učinkom na zdravje. Strokovnega srečanja, ki so ga organizirali v sodelovanju z Mestno občino Celje, programom Celje Zdravo mesto in ob podpori Nacionalnega programa duševnega zdravja Mira, se je udeležilo 130 strokovnjakov s Celjskega iz različnih resorjev.

Oglejte si tudi