Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Srce in duša

Če ne znaš dajati, tudi ne moreš sprejemati.

Problem je v življenju, da nikoli ne gre tako, kot si želimo in mislimo. Življenje je v bistvu dejanje, ki ga sami oblikujemo in ne životarimo v svojem bistvu, ko smo zelo natančni glede tega. Pomembno je, da ozavestimo dejstvo, da ne smemo delati napak, ko smo v umu ki nas zavira, in da delujemo optimalno v zavedanju in razumevanju.

Vsekakor je pomembno tudi, da ne delujemo proti sebi. To je pomembno tudi zato, da vedno pazimo, kaj govorimo, delamo, mislimo. Od tega je odvisno tudi, kaj nameravamo storiti, ko smo prisiljeni, da to storimo.

Navadno pri tem pa je, da vedno oprezamo za dejanji, ki jih počno drugi, jih sodimo, ocenjujemo in sovražimo. Ja, jih tudi sovražimo, ker so boljši od nas, bolj pridni, lepši, uspešnejši. So tudi pomembni dejavnik našega nezavedanja, gledanja na sebe, opazovanja in vrednotenja sebe in drugih. Pomembno pri tem pa je, da tu ne vidimo več sebe, ampak skozi sebe druge, pomembnejše od nas. Mi smo pri tem v podrejeni vlogi.

Zanimivo pri tem pa je, da ne vidimo bistva, svojega srca in duše, ki sta odločilna za naše delovanje ter življenje. Tu ni pomembno kdo si, kaj si, pomembno je tu tvoje srce, duša, tvoj pogled nase. Pri tem je potrebno, da smo pozorni, da damo vse od sebe, da delujemo na sebi, na svojem zavedanju in razumevanju, da spoznamo sebe, naše poslanstvo, našo vlogo na zemlji.

Pri tem nas lahko veseli, da z dvigovanjem zavedanja uspemo biti v stiku s sabo, s svojim srcem. Le tako uspemo biti povezani s sabo in v svoji celoti telesa in duše. To je zelo pomembno, ker tu nastopata dve zadevi: srce in duša. Duša je ravnodušna, srce pa samo ljubi in deluje, tako kot je potrebno. Tu ne gre za dve različni stvari, ampak za celoto.

Problem je tu um, ki nam onemogoča, da delujemo optimalno, v zavedanju in razumevanju. Onemogoča nas, da smo v naravnih frekvencah delovanja, v kakršnih smo se rodili. Tu smo obremenjeni s preteklostjo, z vzgojo, naučenostjo, z vsem drugim, ki za nas ni pomembno in nas ovira v naši celovitosti delovanja.

Smo zelo preprosta bitja, ki pa v bistvu zelo zakompliciramo svoja življenja in živimo v neudobju svoje duše ter telesa, ki ju moti um. Vedno je pomembno da smo v srcu, v zavedanju in razumevanju, v stiku s samim sabo in s svojim duhovnim jedrom.

Tu je nadvse pomembno, da stalno delujemo na sebi, na svojem razvoju, veselju do življenja, do bivanja, do sveta. Tu ne sme biti preprek, ki nam jih ustvarja um, ampak da delujemo samo povezani s sabo, s srcem, ki nas vodi v pravo smer delovanja in življenja nasploh.

Tu ne smemo biti v nezavedanju, v životarjenju, skratka biti v umu, ki je velik nasprotnik duše in srca. Trpinči ju, onemogoča nas v naši optimalnosti, celovitosti, zavedanju. Ne nazadnje onemogoča, da smo srečni, zdravi, zadovoljni, v miru, skratka v zavedanju in da ga nadgrajujemo.

Smo kot rečeno zelo preprosta bitja, katerih preprostost komplicira um s stalnim mučenjem naše duše in telesa. Tu je še pomemben dejavnik – čas, ki ne obstaja, je produkt uma, ki nas z njim še posebej zasužnjuje in nas omejuje v naši optimalnosti, dobroti, ljubezni, hvaležnosti: tudi v vseh emocijah, ki nas bogatijo, osvobajajo, nam dajejo mir, zaupanje, predanost v stvarstvo in vodnike, skratka v višjo inteligenco.

Tu je še posebno pomembno, da smo vedno prisotni v našem srcu, v našem veselju, radosti - kar je nasprotnik uma in strahu, kar nas razdvaja. Pomembno pri tem pa je, da smo vedno v celovitem stanju duše in telesa, kar nam omogoča samo stalno delovanje v srcu.

Srce je naš dom, zavetje, usmerjevalec vsega in dobrega za nas in druge. Ne pustimo se zavesti umu,  ki nas dnevno onemogoča, da smo sami s seboj, sami v sebi, tukaj in sedaj. Časa ni, si ga je ustvaril um, da nas zaničuje, tepta, onemogoča v vsem, kar počnemo. Zavira nas, da smo onesposobljeni, podrejeni drugim in vsem, da se ne spoštujemo, cenimo in ljubimo. Bodimo srce, sreča, zavedanje in razumevanje. Um lahko in edino premagamo, ko in če smo v srcu in v zavedanju.

Zavedanje je neskončna pot, ki nas osrečuje, napaja z močjo, ki nam omogoča da smo, kar smo, da najdemo svojo pravo in edino pomembno vlogo na Zemlji, da delujemo srečno, zdravo, zadovoljno. Da ne delamo za druge, temveč zase, za nas – najbolj vredno bitje na svetu. To bitje je čudovito, enkratno, je čudež – čeprav čudežev ni. Prisluhnimo si, delujmo po srcu in za srce in bodimo optimalni, srečni, zadovoljni, zdravi, uspešni.

Vedno pomislimo na besede Nikole Tesle, da je človeštvo dobro, le paziti je treba, kaj drugi hočejo nam. Stati je potrebno za svojimi odločitvami, ki nastajajo v srcu, biti hvaležni za vse, kar nam je dano, tudi za svoje sovražnike, ki so nas prišli nekaj naučiti.

Zahvalimo se jim za izkušnje, jih blagoslovimo in delujmo na podlagi teh izkušenj, ki so neprecenljive za naš razvoj v zavedanju in razumevanju. Bodimo v srcu, z neskončno hvaležnostjo, ki nas zdravi, omogoča nam, da cenimo vse na svetu, karkoli se dogaja nam in drugim.

Pazimo, kaj govorimo, mislimo in delamo, saj so to univerzalne resnice, ki jih usmerjamo v stvarstvo, kjer se vse vidi in sliši. Dobimo vse nazaj, kar smo kdajkoli izrekli, pomislili, naredili. Bodimo pazljivi, odgovorni, odločni, v zavedanju in v srcu. Bodimo si prijatelji sebi in drugim, bodimo v srcu in le tako smo lahko vsemogočni za sebe in druge. Ko smo v srcu, smo resnica, ne manipulacija, laž. Ko smo v srcu, smo tudi bolj pretočni in povezani z višjo inteligenco, ki nas vodi, pošilja odgovore, za katere zaprosimo.

Če se ji preprosto predamo in se ji neskončno pustimo voditi, dovolimo, da se zgodi in dobimo tisto, kar nam pripada in ne tisto, kar želimo ali hočemo. To nas lahko vodi v propad. Želje so nevarne stvari, saj so jih v nas vsadili drugi in v nas zasejali seme pričakovanj, kar nas obremenjuje in nam onemogoča pravo pot naprej, tudi biti samo sedaj in tukaj, kar je edino za nas pomembno.

Ne smemo biti v pričakovanju, v prihodnosti, tudi ne v preteklosti, od koder ta pričakovanja tudi izhajajo. Preteklost je mrtva, pustimo jo za sabo in delujmo samo tukaj, sedaj, v srcu, stalno, trajno.

To je naša rešitev, naše bistvo, vse, kar je pomembno za nas. Tako si lahko omogočimo, da delujemo optimalno v samo svoji naravni frekvenci, tukaj in sedaj. Le tako lahko tudi optimalno napredujemo v zavedanju in razumevanju, ki je naša edina prava pot, ki vodi skozi srce.

Srce – beseda, ali karkoli je z njo povezano, je pogosto zlorabljena, a tu nam pomeni edino, najpomembnejše, kar je za nas vredno živeti in ceniti: življenje v srcu, v svojem jedru in v svoji resnici, nas samozdravi, omogoča, da smo še naprej zdravi, da smo samo mi, takšni kakršni smo se rodili, osvobojeni vseh spon in čustev preteklosti, ki so nas bremenila, da se nismo razvijali optimalno, tako kot se je potrebno, kakor nam je bilo namenjeno.

Smo si edini, pravi učitelj, vodnik, sodelavec, ki nam dela samo dobro, resnično, zdravo, v zavedanju in razumevanju. Sledimo srcu, naši največji luči, zdravitelju, učitelju, rešitelju. Bodimo samo v njem, v neizmerni hvaležnosti in ljubezni do vsega in vseh, še posebno pa do sebe.

Bodimo srce, sreča, mir, zadovoljstvo, predanost, svoboda, neodvisnost, kakor nam je govoril naš nekdanji predsednik. Svoboda, bratstvo, neuvrščenost, še vedno odzvanja po svetu in med ljudmi, ki so v srcu in ki vedo kaj je prav, resnica, edino dobro. Te besede odzvanjajo tudi v meni, saj je on moj ljubeči vodnik, hvala mu za te besede, vso ljubezen in predanost ideji, ki je hotela združiti ves svet.

Sedaj imamo zavedanje, gibanje, ki bo združilo, osvobodilo cel svet, vse ljudi, ki mu bodo sledili in se hoteli zavezati tej čudoviti, izjemno osvobajajoči, neskončni poti zavedanja. Sledili ji bomo in osvobodili vsakega posameznika in cel svet teme, laži, manipulacij, sovraštva, nerazumevanja, sprenevedanja, skratka vsega negativnega, tudi materializma in potrošništva.

Bodimo srce, zavedanje, razumevanje in osvobajanje sebe in celotnega človeštva. Uspelo nam bo, samo zaupajmo, iskreno, hvaležno, se predajajmo in delujmo brez strahu in drugih negativnih čustev. Samo bodimo tukaj, v srcu in premagali bomo vsa bremena zla, teme, sovraštva, laži, vojn, uničevanj, pogubljanj, žalosti. Zaupajmo, predajmo se in živimo v zavedanju, bodimo samo srce in zavedanje, pa se bo zgodilo, kar se mora.

Le dovolimo, da se zgodi, prepustimo se, višja inteligenca bo to naredila namesto nas. Bodimo sreča, zdravje, zavedanje, iskrenost, hvaležnost, spoštovanje, odgovornost, prizemljenost in vse druge čudovite, brezplačne stvari, ki nas osvobajajo, nam omogočajo, da se premagujemo ter dvigujemo na poti neskončnega zavedanja in razumevanja.

Priključite se nam v to enkratno, nadvse pomembno družbo prijateljstva, sodelovanja, pomoči, nesebičnosti, iskrenosti, hvaležnosti in brezpogojne ljubezni, kar nas še dodatno krepi na poti našega poslanstva – zavedanja.

Omogoča nam, da delujemo v tem, kar je prav, kar je edina pravica in univerzalna resnica, kar osvobaja, zdravi in omogoča vsem optimalnost na vseh področjih. Samo pridružite se nam na tej čudoviti poti, ki nas bogati, osrečuje, zdravi, povezuje, ki nam omogoča potovati na edini pravi poti za vse in vsakogar.

Sledite nam in se srečamo na njej, v našem in vašem srcu. Bodimo v srcu, poslušajmo ga …. to je najlepša melodija vsega sveta. To je tudi edina, prava meditacija, vse drugo so same manipulacije!

Zvezdana Koželj, glasnica zavedanja

Iz: Priročnik za praktično razumevanje zavedanja (v pripravi); poglavje: Srce in duša

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja

Oglejte si tudi