Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

"Spanje je ključno za zdravje"

Ob Svetovnem dnevu spanja, ki smo ga letos obeležili 17. marca, pod sloganom

"Spanje je ključno za zdravje"

smo 21. marca 2023 pripravili strokovno srečanje z naslovom ODRASLI IN SPANJE, ki si ga lahko ogledate na povezavi. Vabilo s programom je na povezavi.

Svetovni dan spanja je mednarodno priznan dogodek, ki poteka pod okriljem Svetovne zveze za spanje (World Sleep Society - WSS), in je namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti spanja in njegovega vpliva na zdravje ter preprečevanju in obvladovanju motenj spanja v vseh obdobjih življenja.

Podobno kot zdrava prehrana in telesna dejavnost je spanje ključni gradnik posameznikovega telesnega, duševnega in socialnega blagostanja. Vpliva na vsa področja človekovega delovanja in kakovost življenja v vseh starostnih obdobjih.

Pripravili smo tudi sporočilo za medije, ki ga je podprlo Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter izdali infografiko Spanje krepi zdravje.

Na najpogostejše vzroke pomanjkanja spanja lahko v veliki meri vplivamo tako, da spanju namenimo primerno pozornost in umeščenost v 24 urnem gibalnem vedenju in vplivamo na  življenjske navade, higieno spanja in usklajevanje lastnih potreb in potreb okolja. Lahko si pomagamo tudi s priporočili za urejeno spanje oz. higieno spanja.

Priporočila za urejeno spanje si lahko pogledate na povezavi. Vabljeni k ogledu.

Oglejte si tudi