Logo MojaObčina.si

Celje

DANES
13°C
5°C
JUTRI
13°C
-1°C
8773

Župan Celja ob vladnem obisku: »Lokalne skupnosti smo po dolgih letih spet dobile besedo in težo«

Celje, 15. september 2021 – Sinoči je bila Celjskem sejmu javna tribuna, na kateri se je Vlada RS srečala z župani, gospodarstveniki in nosilci razvoja v regiji. Uvodoma je zbrane pozdravil župan Bojan Šrot, ki je predstavil svoj pogled na delovanje vlade in njen odnos do lokalne samouprave. Kot je povedal župan, je sedanja vlada izboljšala financiranje občin in pokazala več posluha za potrebe lokalnih skupnosti. 
Župan Bojan Šrot je najprej izrazil veselje, da lahko predstavnike vlade pozdravi v knežjem mestu tik pred začetkom 53. MOS-a, pomembnega dogodka za Celje, ki ga je mesto lani, ko ga zaradi pandemije ni bilo mogoče izvesti, zelo pogrešalo. »Lokalne skupnosti smo po dolgih letih spet dobile besedo in težo v tem sistemu, ki se mu reče javni sektor in ga sestavljata tako država kot lokalne skupnosti. To me navdaja z zadovoljstvom. Po več kot desetletju suhih krav, ko so bile občine res slabo financirane, ko različnih projektov z evropskimi in državnimi sredstvi praktično ni bilo, smo končno doživeli nov razvojni cikel. Končno je napočil čas, ko spet lahko načrtujemo in uresničujemo različne projekte. Ta optimizem in nov zagon se pozna tudi pri zaposlenih v javni upravi. Vsak je rad zaposlen v uspešnem podjetju ali ustanovi, rad dela v uspešni sredini, zlasti če lahko pri tem sodeluje pri uresničevanju pomembnih načrtov in inovativnih projektov, reševanju problemov, ki so stari desetletje ali več. S tem posameznik dobiva tudi izkušnje, osebne kompetence…« je povedal župan Bojan Šrot. 
Dodal je, da je za udeleženci vladnega obiska v Savinjski regiji pester, dinamičen, zanimiv in tudi malce naporen dan. »Po moji oceni se bo uspešnost tega dne pokazala že zelo kmalu pri rezultatih našega in tudi vašega dela. Vesel sem, da se v Vladi zavedate, da Slovenija ni le Ljubljana. Od takrat, ko smo v Sloveniji sprejeli predpis, ki je tudi nekakšen unikum v Evropi, da sta poslanska in županska funkcija nezdružljivi, praktično v državni zboru kot najvišjem zakonodajnem organu ni mogoče več slišati interesov lokalnih skupnosti in regij. Veseli me tudi, da ima ta vlada v svojem DNK-ju močno regionalno komponento. Pomembno je, da iz prve roke slišite za naše načrte, za naše razvojne prioritete. Ne samo da jih slišite, ampak da jim tudi prisluhnete. To je eden izmed predpogojev za hiter, uspešen in dinamičen razvoja, kakršnega si v Sloveniji verjetno vsi želimo,« je v svojem govoru na javni tribuni ob zaključku vladnega obiska še izpostavil župan Bojan Šrot. 
Več o obisku vlade v Savinjski regiji na tej povezavi. https://www.gov.si/novice/2021-09-14-predsednik-vlade-janez-jansa-v-savinjski-regiji/

besedilo: MO Celje

fotografije: gov.si

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi