Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
9°C
5°C
Oceni objavo

Mestna občina Celje bo tudi po počitnicah zagotavljala nujno varstvo predšolskih otrok

Mestna občina Celje bo v sodelovanju s celjskimi javnimi vrtci tudi po jesenskih počitnicah zagotavljala nujno varstvo otrok.
Varstvo je namenjeno otrokom staršev, ki opravljajo nujno delo in si ne morejo organizirati drugega varstva. To velja tudi za samozaposlene in tiste, ki delo opravljajo od doma, vendar le, če si ne morejo zagotoviti drugega varstva.
Pogoj za sprejem otroka v varstvo je, da nujno delo opravljata oba starša in da je otrok zdrav. Nujno varstvo velja za otroke vpisane v tri javne vrtce (Vrtec Anice Černejeve, Vrtec Tončke Čečeve in Vrtec Zarja) in se izkazuje s pisnim potrdilom delodajalca.

Še vedno velja, da naj otroci, če je le mogoče, ostanejo doma.

Starši lahko svoje otoke v nujno varstvo prijavijo danes, 30. 10. 2020, do 14. ure. Vse informacije so objavljene na spletnih straneh vrtcev. Starše prosimo, da otroka prijavijo le, če varstvo zares potrebujejo in bodo otroka tudi pripeljali v vrtec. Informacija je za vrtce pomembna zaradi zagotavljanja kadra in priprave obrokov.

Zadrževanje na igralih in igriščih
Občanke in občane pozivamo, da se ne zadržujejo v skupinah na otroških igralih in igriščih. Ukrep Vlade RS dovoljuje zbiranje do 6 oseb, nositi je treba maske in držati primerno razdaljo. Vse to velja tudi za otroke in mladostnike, ki razumljivo pogrešajo druženje, vendar je zdaj čas za strpnost in odgovorno obnašanje. Mestno redarstvo bo v sodelovanju s Policijo tudi izvajalo pogostejše nadzore, saj ugotavljamo, da ponekod ukrepov ne jemljejo dovolj resno.

Oglejte si tudi