Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
4°C
PET.
16°C
1°C
Oceni objavo

Nagradna igra Celjske Mohorjeve družbe

Celjska Mohorjeva družba, prva slovenska založba, že 170 let izdaja kakovostne knjige najrazličnejših zvrsti za vse generacije. Čeprav so knjigarne zaprte, lahko vse knjige in druge izdelke iz Mohorjeve knjigarne vsak dan naročite na telefonski številki 03 490 14 20 ali preko spletne strani www.mohorjeva.org ali po elektronski pošti knjigarna-ce@celjska-mohorjeva.si. Raznovrstno knjižno ponudbo lahko prebrskate na www.mohorjeva.org, kjer vam je na voljo tudi nekaj izdelkov iz širokega nabora darilnega in božičnega programa. Izkoristite posebno adventno ponudbo in si oglejte nagovore avtorjev v rubriki Beremo skupaj. Knjige so najboljša družba. Vabljeni v najboljšo družbo, Celjsko Mohorjevo družbo!

Povezava na našo FB stran: https://www.facebook.com/CeljskaMohorjeva/

Celjska Mohorjeva družba bo skupaj z Zavodom Celeia Celje podarila štiri knjige. Nagradna igra bo potekala od 1. do 4. decembra. Pogoje za sodelovanje najdete na Facebook strani Visit Celje.

Za otroke:

Bina Štampe Žmavc: KINO Z MUCO INO
Zaljubljena krimi-mijav-ka
Sodobna in hkrati večna téma – v večni, tudi sodobnemu (malemu) bralcu ljubi pesniški formi in … prikupno mačji podobi. Bina Štampe Žmavc v najžlahtnejši maniri nadaljuje tradicijo balad in romanc, kot so prejšnje rodove spremljale s Prešernovim Povodnim možem in Kovičevim Mačkom Murijem, in jo nadgradi z dodajanjem prepoznavno svojih komponent zgodbe v zgodbi in izvirnih neologizmov. V sodelovanju s slikarko Kristino Krhin sta ustvarili dovršeno mojstrovino, ki se je bodo razveselili otroci in odrasli.
Juan Juvančič: FRIDERIK IN VERONIKA
Srednjeveška ljubezenska zgodba knežjega mesta
Ena najbolj znanih resničnih zgodovinskih pripovedi na Slovenskem o nesojeni goreči ljubezni med mladim celjskim grofom Friderikom in nežno lepotico nižjega stanu Veroniko Deseniško v zgodovinskem okviru knežjega mesta in ob nasprotovanju mogočnega grofa Hermana kot čudoviti spomenik naše preteklosti opominja, da prava ljubezen premaga vse ovire in seže onkraj vsega.

Za odrasle:

Alma Maximiliana Karlin: DALJNA ŽENSKA
Daljna ženska je avtobiografska zgodba Alme M. Karlin o njenem znanstvu in odnosu s protinacističnim ubežnikom Hansom Joachimom Bonsackom (s psevdonimom Frank von Halen), ki se je v strahu pred maščevanjem režima zatekel v Celje, kjer ga je pod svoje okrilje vzela Alma. Njune poti se prepletejo na življenjsko usoden način, ki ga avtorica rešuje z vsem, kar jo je zaznamovalo: umetnostjo in upornostjo, magijo in molitvijo, sočutjem in jezo. Napeto pričevanje in najverjetneje Almina najbolj iskrena literarna izpoved, ki nam popotnico sveta nariše v novi luči.

Martin Pollack: ŽENSKA BREZ GROBA
Detektivsko raziskano in oprto na doslej neznane dokumente: Martin Pollack z veliko intenzivnostjo pripoveduje o usodi človeka, ki je eksemplarična za zgodovinske zaplete na majhnem prostoru med mejami. Po zgodovinskih dokumentih in pričevanjih spremljamo žalostno usodo Pauline Drolc, ki je bila iz Laškega deportirana v taborišče Hrastovec, nazadnje pa tudi kruto ubita. Pričujoči dokumentarni in spominski roman postavlja ogledalo družbi in navdihuje za nadaljnje raziskovanje tragičnih med- in povojnih usod.

 

vir: Zavod Celeia Celje

Oglejte si tudi