Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Mestna občina Celje samostojnim kulturnim delavcem podelila štipendije

Mestna občina Celje je celjskim samozaposlenim ustvarjalcem z različnih področji umetniškega ustvarjanja podelila 21 delovnih štipendij v vrednosti 3.000 evrov. 


Delovne štipendije so namenjene ohranjanju in razvijanju ustvarjalnih potencialov umetnic/umetnikov, ki so v času ukrepov omejevanja javnih kulturnih prireditev zaradi COVID-19 ostali brez možnosti javnega nastopanja in delovanja ter s tem tudi brez prihodkov. Javni poziv za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene kulturne ustvarjalce je bil objavljen od 10. 10. 2020 do 10. 11. 2020. Podelili smo 21 štipendij (toliko je bilo tudi prijav) v skupni vrednosti 63.000 evrov. Število društev, samostojnih kulturnih delavcev in fizičnih oseb, ki delujejo na področju kulture v Mestni občini Celje, je sicer večje od 90.  

Za življenje v Celju so kulturni ustvarjalci velika dodana vrednost. Kultura širi obzorja, hrani duha, izobražuje, razveseljuje, spodbuja k razmišljanju in pomembno sooblikujejo utrip v mestu. Ljudje potrebujemo kulturo, družba brez kulture ne more doseči vseh svojih potencialov.

Tudi v prihodnje bomo pomagali umetnicam in umetnikom. Trenutno imamo odprt Javni razpis za izbiro kulturnih projektov, ki jih bo v letu 2021 sofinancirala Mestna občina Celje.

Oglejte si tudi