Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Kolesarske povezave med sosednjimi občinami: soglasja vseh lastnikov zemljišč na trasi so pogoj za začetek gradnje

Kolesarjenje postaja del našega vsakdana in prijeten način preživljanja aktivnega prostega časa. Mestna občina Celje skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI) v duhu razvoja trajnostne mobilnosti načrtuje ureditev kolesarskih povezav med sosednjimi občinami. Mesto Celje, ki je z novo kolesarsko povezavo že povezano z Občino Laško, se želi na tak način povezati tudi z občinami Vojnik, Žalec, Štore in Šentjur. 
Za vse omenjene trase je že izdelana projektna dokumentacija. Kolesarska povezava proti Šentjurju se bo  v kratkem začela graditi, na trasi Celje – Vojnik – Dobrna pa žal še nismo pridobili soglasij vseh lastnikov zemljišč, zato je ta trenutek nemogoče napovedati, kdaj se bo gradnja začela. Želimo si, da bi se lastniki zemljišč hitreje odzivali, saj gre za projekt, ki bo omogočal varno in prijetno kolesarjenje. Vožnja s kolesom po prometnih cestah je namreč resnično nevarna, še posebej za otroke, ki v prometu še nimajo veliko izkušenj.
Na Mestni občini Celje verjamemo, da bomo z odprtim dialogom prispevali k hitrejšemu pridobivanju soglasij, ki so pogoj za začetek izvedbe projekta. Skupaj z DRSI načrtujemo sestanek, na katerem bomo krajanom predstavili potek kolesarske povezave in načrte Mestne občine Celje na področju trajnostne mobilnosti. Želimo si, da bi bili tudi tisti lastniki zemljišč, ki zdaj še oklevajo, po pogovoru razumevajoči in naklonjeni projektu. Država je namreč zagotovila, da se bodo gradbena dela začela takoj, ko bodo pridobljena vsa potrebna zemljišča. 

Oglejte si tudi