Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Celjski mladinski center izpeljal spletni Kulturni večer EUYOU

V Celjskem mladinskem centru so v petek, 16.10. 2020, izpeljali drugi dogodek v okviru projekta EUYOU.  

V Celjskem mladinskem centru so minuli petek, 16.10. 2020, izvedli že drugi dogodek v okviru projekta EUYOU, in sicer kulturni večer. Dogodek je bil zaradi zaostrovanja ukrepov, vezanih na preprečevanje širjenja koronavirusa, izveden preko spletne aplikacije ZOOM. Udeleženci kulturnega večera EUYOU so kljub temu v sproščeni debati spoznali različne države ter njihove kulture. Pri tem so se dotaknili različnih tematik kot so izkušnje iz tujine, predsodki do drugih držav in kultur ter različni administrativni zapleti, ki so jih doživeli pri planiranju ter izvedbi mobilnosti.

 

Največ udeležencev je imelo izkušnje z opravljanjem prostovoljnega dela v tujini. Debata pa je tekla tudi o možnostih zaposlitve v tujini in kakšen je proces pridobivanja vize in dovoljenja za delo v tujini oz. v državah članicah EU. Pripovedovali so tudi o svojih anekdotah in prigodah, ki so jih imeli na potovanjih, o kulturnih razlikah, kulinariki in načinu življenja v tujini.

 

V okviru projekta EUYOU bo Celjski mladinski center izpeljal še dva dogodka, in sicer predavanje Demokracija v Sloveniji in Strukturiran dialog, katerega namen je spoznavanje organiziranosti in delovanja slovenskega (lokalnega) političnega sistema in možnosti vključevanja. Oba dogodka se bosta predvidoma izvedla v mesecu novembru 2020.

 

Projekt EUYOU izvajajo Mreža MaMa, IPM Inštitut in M Komunikacije. Pri projektu sodeluje tudi 10 mladinskih centrov, ki izvajajo kulturne in izobraževane dogodke. Med njimi je tudi Celjski mladinski center.

 

Več o samem projektu si lahko preberete na spletni strani, sledite pa mu lahko tudi na njegovi Facebook strani ali Instagram profilu.

 

Spletna stran projekta: https://euyou.si/sl/o-projektu/ 

Oglejte si tudi