Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
15°C
-2°C
PON.
15°C
-3°C
Deli

Nov korak k zdravju tudi v Vnanjih Goricah, na Brezovici in drugod

V projektu oživljanja naselij in izboljšanja zaupanja med vsemi ljudmi, že 27 let poudarjamo in spodbujamo tudi aktivnosti za notranji mir in zdravo okolje. Spomladi hitimo z urejanjem preden stvari ne preraste trava in grmovje, jeseni pa prav tako, preden se ne skrije pod odpadlo listje in ne prekrije sneg. Enako, kot v materialnem smislu pa je seveda tudi na duhovnem, saj sta obe področji v vsakem človeku neločljivo povezani in zato vplivata med seboj in tako ali drugače odsevata tudi v skupnost.
Torek, 17.10.2017 so zaznamovale tudi svetlo modre pentlje, ki opozarjajo na nujnost gibanja za telesno zdravje.
Več o tem je predstavljeno  od 16:30 dalje, v tem prispevku.

Dva dni prej, v nedeljo, 15.10. pa smo se na Antonovem večeru pogovarjali z dr. Petrom Nastranom o nujnosti gibanja tudi na duhovnem področju, saj nam je zastonj dano obilo milosti na podoben način, kot zrak, ki ga dihamo. Potrebno se je le naučiti duhovno dihati in se ogibati negativne črnogledosti povsod, kamor nas vodi življenja pot. Le tako se je mogoče otresti negativbnih strahov in v vsakem človeku in v vsaki stvari videti dobro.

Ob tem pa se je porodila trudi misel, da bi jo podobno, kot poteka Ašičeva pot po regiji in po Sloveniji, osmislili tudi v Župniji Brezovica.  Župnija Brezovica ima namreč štiri podružnice in sicer Brezovica (Sveti Anton Puščavnik), Dragomer (Sveti Lovrenc),  Log (Sveti Janez Krstnik) in Vnanje Gorice (Sveta Trojica). S spoznavanjem naravne in kulturne dediščine domačih krajev pa se obogati ne le zgodovina, pač pa okrepi tudi zavest pripadnosti rodnemu kraju tudi za nas in prihodnje generacije.

K novim korakom k zdravju torej vabimo vse, min to k takim, da dobro razgibajo tako telo in seveda tudi duha, da se bo tudi na ta način med seboj odpuščalo in še bolj krepilo prijateljsko sodelovanje ter delo v skupno dobro nas in zanamcev.

Drago Stanovnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!