Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Veterina Barje v novih prostorih

Veterina Barje svoje poslanstvo vidi v optimalni skrbi za zdravje in dobro počutje živalskih sopotnikov. Obisk veterinarja je stresen dogodek, sploh če je ljubljenček bolan, tako zanj kot za skrbnika. V ambulanti se zato trudijo izbrati najprimernejši diagnostični postopek ter terapijo, z namenom znižati nivo stresa na najnižjo možno raven. Dandanes se lahko z ustreznim preventivnim varstvom izognemo velikemu številu nevarnih kužnih in kroničnih bolezni, zato skrbijo tudi za dobro informiranost skrbnikov o pomenu dobrobiti in možnih preventivnih pregledih, posegih ter sredstvih za zaščito zdravja domačih ljubljencev.


V čem se razlikujejo od drugih veterin in katero stvar bi izpostavili?

»Mnenje lahko dam le o naši ambulanti in sicer menim, da naše stranke pri nas najbolj cenijo prijazno osebje, ljubeznivo rokovanje z njihovimi ljubljenci in jasno razlago zdravstvenega stanja ter posledično zdravljenja,« pravi Nuša Mole Kos. V njihovi veterini imajo vso potrebno sodobno diagnostično opremo, kot so biokemijski in hematološki analizatorji kri, ultrazvok, digitalni rentgen, ki jim omogoča kvalitetno in hitro diagnostiko bolezni. Za nujne primere izven delovnega časa pa si s sodelavkami izmenjujejo dežurstvo, s tem so dosegljivi 24 ur na dan, vse dni v letu.


Katere vse živali zdravite in katera je bila najbolj nenavadna?

Od vsega začetka je bila odločitev, da smo specializirani za zdravljenje malih živali, torej psov, mačk, kuncev, glodavcev, pa tudi obiskov bolj »eksotičnih« ljubljenčkov smo zelo veseli. Najbolj nenavadna žival, ki smo jo zdravili, je bil netopir.


Pred kratkim so se tudi preselili v nove prostore. Želja po lastnih prostorih je bila namreč vedno prisotna, takšen je bil načrt že od začetka. Novi prostori v novem centru na Brezovici so večji, zaenkrat so ambulanto uredili na polovici celotnega prostora, v naslednjem letu pa jo bodo še razširili, kar doda dodaten ambulantni prostor, udobno čakalnico, povečanje kirurgije in ločen hospital za mačke in pse. S sodelavkami se veselijo tudi prostora za sprostitev po napornih posegih. Direktorica Nuša glede lokacije izpostavlja: »Nova lokacija je veliko bolj dostopna in ima neprimerljivo večje parkirišče. Vesela sem, da je s tem našim obiskovalcem bistveno olajšan obisk pri nas.«


Njihovo delovanje se v času epidemije ni spreminjalo, saj enako kot ljudje, tudi živali potrebujejo zdravstveno oskrbo neodvisno od epidemioloških razmer v državi. Edina sprememba je bila prehod na izrecno naročanje pacientov vnaprej po telefonu, ter seveda sedaj že standardna navodila postopanj ob epidemijah; redno razkuževanje in prezračevanje prostorov.


Eva Povirk

Foto: Eva Povirk in osebni arhiv Veterine Barje

Oglejte si tudi