Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
26°C
13°C
NED.
26°C
14°C
Deli
2784

Slovo od častnega občana Petra Šetine

V četrtek, 30. maja 2019, je umrl gospod Peter Šetina, duhovnik ljubljanske nadškofije ter častni občan Občine Brezovica.

Rojen je bil leta 1928 v Novem mestu, mašniško posvečenje pa je prejel dne, 29. junija 1953, v Ljubljani. Duhovniško službo je vseskozi opravljal v župniji Rakitna, ko je opešal se je preselil v logaški Dom Marije in Marte. 

 

Občina Brezovica je ob občinskem prazniku leta 2014 podelila Petru Šetini tudi naziv častnega občana. Svoje duhovniško poslanstvo je kljub šibkemu zdravju zavzeto opravljal tudi po upokojitvi. Odlikovala ga je skromnost, etična drža in predanost duhovniškemu poslanstvu, dobrosrčnost in razumevanje ter velik posluh za vsakršne, zlasti duševne stiske ljudi. Te stiske je pomagal reševati ne le kot dušni pastir, temveč tudi s človeško toplino in vedrino. Vsa leta je bil vzor pristne človečnosti in pokončne drže. Rakičanom je bil v moralno oporo še posebej v času, ki veri in Cerkvi ni bil naklonjen in ko je bila Rakitna zaradi zgodovinskih okoliščin v razvojnem pogledu pogosto zapostavljena. Veliko napora je posvetil vzdrževanju in obnovi sakralnih objektov, zlasti cerkve in župnišča. Vedno je podpiral delovanje društev v kraju in spodbujal ljudi k medsebojnemu sodelovanju za skupno dobro. 


 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi